Ergernis over verpauperd bungalow

Buurtbewoners ergeren zich aan de verpauperde toestand waarin een bungalow aan de Singelweg in Grijpskerk verkeert.

Al sinds twee jaar staat de woning leeg. De verpauperde bungalow is de omwonenden een doorn in het oog. ,,’t Is één grote puinhoop’’, reageren bewoners in de straat. Zij worden dagelijks met de bouwval geconfronteerd. Een conflict tussen een vader en een zoon die de bungalow in handen hebben, ligt volgens hen ten grondslag aan de gebrekkige staat van onderhoud.Een jaar geleden trokken buurtbewoners al aan de bel bij de gemeente Zuidhorn. Veel geholpen heeft het niet. Vooral nu onverlaten ook nog alle ramen ingooiden, oogt het geheel nog belabberder.

Nadat het Grijpskerker CDA-gemeenteraadslid Annejet Jansma eerder aandacht vroeg voor het verwaarloosde pand, was deze week de beurt aan dorpsgenoot en GroenLinks-aanvoerder Klaas-Wybo van der Hoek. Volgens hem wordt het handelen van een overheid ongeloofwaardig als een inwoner die nieuwbouw wil plegen aan allerlei regels moet voldoen, terwijl de gemeente niet optreedt tegen aantoonbaar gebrek aan onderhoud bij een bestaand perceel. Van der Hoek drong er bij burgemeester Bert Swart op aan nog voor zijn vertrek naar Midden-Drenthe een einde te maken aan deze bron van ergernis.

Volgens Swart heeft de gemeente nauwelijks zeggenschap over andermans bezittingen. Pas als veiligheid en volksgezondheid in het geding zijn, kan de gemeente optreden. Zover is het hier nog niet, meent de burgemeester. Swart toonde wel begrip voor de klachten uit de buurt. ,,Zo’n aanhoudende situatie van overlast irritieert mateloos.’’

Swart kon wel melden dat zich voor het pand een koper heeft aangediend die na sloop een nieuw huis wil bouwen. Aan de overlast zal vermoedelijk dan ook snel een einde komen.

Bron: DvhN