VC GRIJPSKERK DAMES 1 KAMPIOEN!!!

VC Grijpskerk dames 1 kampioen!!

Toen de dames 's morgens wakker werden wisten ze nog niet dat dit de dag zou worden dat ze kampioen konden worden. Want als Veracles gewoon met 4-0 zou winnen van Olympia konden ze niet eerder dan volgende week kampioen worden. Veracles speelde al om 13.00 uur en in een spannende wedstrijd wisten zij ternauwernood met 3-2 te winnen. Dit betekende dat een 3-1 winst voldoende zou zijn voor VC Grijpskerk/ Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk.

Om 16.00 uur was het zo ver. De scheidsrechter was niet op komen dagen, dus het begon al goed. Gelukkig wilde iemand van Donitas fluiten zodat er gewoon om 16 uur gestart kon worden.
Na 2 punten kwam de scheidsrechter binnen en stapte zo de bok op. De wedstrijd kon echt beginnen.

Coach Erwin stuurde z'n zestal weer het veld in. Er werden veel lange really's gespeeld. Iris kon veel variëren op zowel buiten, mid als diagnoaal. Leuke achterover aanvallen van Natasja op mid. Erg leuk voor het vele publiek wat was gekomen maar de dames werden er steeds zenuwachtiger van. Er werden veel eigen fouten gemaakt waaronder veel opslag fouten. De set werd verloren met 25-22.

De tweede set kwam Elise erin op buiten. De mooie hoge set-ups brachten Elise in de positie om over het blok heen te slaan. De ene naar het andere punt werd gescoord. De blikken stonden weer scherp! Deliaantje kreeg de set-ups mooi op mid en wist ze met haar lengte goed over het blok heen te slaan. Ook services van Chantal en Iris zorgden voor veel punten. De set werd gewonnen met 25-18. Nog 2 sets te gaan.

Erwin liet het team zo staan zoals in de tweede set en ook Meike bleef scoren. Mooie ballen bij het net en de drie-meter lijn. Het maakt niet uit. Ook Inge zat heerlijk in de wedstrijd en wist precies waar de bal kwam. Er viel bijna geen bal. 25-10 winst, het kon bijna niet meer mis gaan!

In de vierde set kwam Marije Roorda erin voor Natasja. Marije werd op het laatste moment ingevlogen omdat Sam helaas door haar enkel was gegaan. Met een paar goede blocks en weer een mooie serve serie van Iris werd het verschil al vrij snel gemaakt. Met een paar slimme balletjes bleven ook de aanvallers Elise, Chantal en Meike goed afwisselen met hard en zacht slaan waardoor Donitas het niet meer wist. Met 25-19 werd de set gewonnen en Grijpskerk is kampioen!!

Gefeliciteerd dames en op naar de derde divisie!