Griet Koenes wandeltocht voor het KWF een overweldigend succes

 

Ruim 200 enthousiaste wandelaars liepen afgelopen zaterdag de Griet Koenes wandeltocht, georganiseerd door team Jaap d’huzes. Door de entreegelden en vrije donaties is er totaal ruim E 2000,- binnen gehaald. Fantastisch en overweldigend! Startpunt van de tocht was café De Sluys. Er waren 3 afstanden; de 3 km kuiertocht voor het hele gezin, 15 km en 20 km. Er werd grotendeels over de oude zeedijken gewandeld, door natuurgebied en over landbouwgronden. De wandelaars waren erg positief over de verrassend mooie omgeving en goede organisatie. Ook de muzikale omlijsting door Tida Kira werd erg gewaardeerd. Helemaal mooi was het om te zien dat Griet Koenes zelf aanwezig was om de lopers met haar wandelstok op te jagen. Onderweg was er ook een rustpunt, waar men appels, koek, koffie, chocolademelk en worst kon krijgen. Hier werd gretig gebruik van gemaakt, onder het genot van een heerlijk zonnetje en mooie uitzichten. Vele sponsoren hebben dit evenement mede mogelijk gemaakt, zoals: Bakkerij Jager, Jumbo, Pommeq, Geertsema, Zeilmakerij Brouwers, Drukkerij WM Veenstra, Taartdiscounter.nl, Vers in Grijpskerk, Promotex, Jos Beeres wijnkoperij, Zijlstra Verhuur Dokkum en café de Sluys. Tevens hebben diverse boeren hun landbouwgrond ter beschikking gesteld en heeft de boswachterij en staatsbosbeheer nog oude landkaarten geleverd. De veiligheid en gezondheid werden gewaarborgd door 2 EHBO’ers en 3 verkeersregelaars.

De wandelaars ontvingen naast de routebeschrijving, ook een t-shirt en het Griet Koenes boekje. Het verhaal van Griet Koenes is een legende die plaatsvond in Munnekezijl in de 16e eeuw. Bij terugkomst in café De Sluys kregen de deelnemers een heuse heksensoep van Griet Koenes.

Team Jaap d’huzes zal op 1 juni a.s. de Alpe d’huez bedwingen om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het kankerfonds. Hiervoor organiseert het team allerlei activiteiten, waaronder deze wandeltocht. Het volgende en laatste evenement is een fietstocht van 40 en 100km op zondag 23 april a.s. Kijk voor meer informatie over team Jaap d’huzes, de activiteiten en de sponsoren ook op facebook en op www.jaapdhuzes.nl


 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk