Programma Koningsdag

Diverse organisaties in Grijpskerk hebben de handen in elkaar geslagen om Koningsdag weer zoals vanouds te laten verlopen. Voor ieder wat wils en voor en door het dorp! Ondernemend Grijpskerk trapt af met de (rommel)markt in de Herestraat. De markt is van 9.00 tot 13.00 uur. Kinderen kunnen het speelgoed waar ze niet meer mee spelen op dit moment verkopen.

Dorpscoöperatie “de Nieuwe Wierde” en Vereniging Dorpsbelangen organiseren voor de bewoners in “de Wierde” enkele activiteiten. Om 10.00 uur wordt de vlag gehesen door wethouder Bakker van de gemeente Zuidhorn, vervolgens zal er in “de Wierde’ een optreden zijn van CMV Excelsior.

“Comité 30 april anders” neemt het stokje over om 13.00 uur op “de Poel”. Ook hier zal wethouder Bakker de vlag gaan hijsen samen met een commissielid van “30 april anders”. Na het vlaghijsen wordt het Wilhelmus gezongen en getoost worden met oranjebitter. Na het toosten speelt “Ons Ideaal” een Oranjeconcert. De kinderen kunnen zich ondertussen vermaken met o.a. het pannavoetbal, ezeltje prik, parachutewonder en het schuimbad van de brandweer. Amusementskoor Ratjetoe zal tijdens de kinderactiviteiten hun repertoire ten gehore brengen. DJ Henk zal bij het horeca gedeelte het aanwezige publiek gaan opwarmen voor de coverband Jukebox Koningsdag zal gaan afsluiten. Tot Koningsdag in Grijpskerk!!

Koningsdag wordt mogelijk gemaakt door:

SNS Fonds – Vereniging Dorpsbelangen – JUMBO Arkema – Sport Je Fit
Hoekstra’s Drukkerij en Boekhandel – J. van der Veen – Drogisterij DIO
Slagerij Boersema – Zwama Transport –Hand- en Spandienstenbedrijf J. van Geel Bakkerij Jager – Bouwmarkt van Duinen – Garage Halbe Bremer Autoservice
Praktijk voor Fysio- en Manueel therapie – Fam. R. Bosma – Bloemenhuis Drint Steller Assurantiën & Financiële diensten – Auto Oosterhof – Shaka
Maxxperience Food & Stuff