Gezondheidssituatie burgemeester Bert Swart zorgwekkend en toekomstperspectief onzeker

Deze week heeft burgemeester Bert Swart van de artsen te horen gekregen dat zijn gezondheidssituatie zorgwekkend is.

Het laatste onderzoek wijst uit, dat in zijn hoofd iets afwijkends is gevonden. Dit betekent dat een traject van nadere onderzoeken en behandelingen volgt, waarbij wordt gekeken of herstel mogelijk is. Het toekomstperspectief is dan ook onzeker.

Bert Swart heeft daarom besloten niet naar de gemeente Midden-Drenthe te gaan, waar hij per 3 juli aanstaande aan de slag zou gaan als burgemeester. Hij heeft de wens uitgesproken zijn functie van burgemeester in de gemeente Zuidhorn voort te willen zetten zo lang zijn gezondheid het toelaat. De raden en colleges van de gemeenten Midden-Drenthe en Zuidhorn begrijpen deze wens van Bert Swart en werken graag mee dit mogelijk te maken. Uiteraard gebeurt dit in samenspraak met de Commissarissen van de Koning van de provincies Drenthe en Groningen.

Burgemeester Bert Swart: “Op Koningsdag 2017 is mijn leven in één klap veranderd! Van ogenschijnlijk gezond mens tot iemand die volledig is overgeleverd aan de medische wereld. Ik had het me allemaal heel anders voorgesteld. Maar mijn gezondheidssituatie maakt, dat ik nu keuzes moet maken. Ik heb dan ook met pijn in mijn hart moeten besluiten geen burgemeester te worden in Midden-Drenthe. Wel wil ik graag zo lang als mijn gezondheid het toelaat burgemeester blijven in de gemeente Zuidhorn. Ik wil iedereen bedanken voor de vele kaartjes en attenties. Deze blijken van medeleven en ondersteuning zijn overweldigend en hartverwarmend en doen mijn vrouw Paula en onze zoon Peter en zijn vriendin Nienke en mij enorm goed.”

In afwachting van de onderzoeken en behandelingen hervat Bert Swart maandag 15 mei aanstaande zijn werkzaamheden in Zuidhorn. In goed overleg met de raad en andere collegeleden wordt gekeken welke taken hij, gelet op zijn gezondheidssituatie, gaat oppakken.

De raden, colleges en de medewerkers van de gemeenten Midden-Drenthe en Zuidhorn leven mee met Bert Swart en zijn familie en wensen hen sterkte in deze hectische en onzekere periode. Zij vragen ook de privacy van de familie te respecteren.

Burgemeester Bert Swart is donderdagmiddag 27 april thuis onwel geworden. Hij is daarna met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Hij heeft de afgelopen twee weken diverse onderzoeken ondergaan. De burgemeester is op dit moment thuis.
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk