Geslaagde Avondvierdaagse in Grijpskerk

De 4 daagse startte maandag overdag in onzekerheid. In eens was code geel van kracht vanwege zware onweersbuien die werden verwacht. Dergelijke berichtgeving op de radio geeft onrust.
Het monitoren van ieder uur van de weersverwachting gaf ons als organisatie al gauw een gerust gevoel want in Grijpskerk was de kans op onweer zeer zeer klein. De 4 daagse kon gewoon van start gaan. Ook de overige dagen was het prachtig wandelweer.

Door jong en oud werd genoten van de uitgezette routes. De vaste lopers van de 15 km waren ook weer van de partij. Een groep jongelui durfde het aan om de 10 km te lopen, maar de grootste groep was toch weer de 5 km. Ook voor de dagmedaille hebben nog 32 wandelaars meegedaan.
Voor de tocht voor de allerkleinsten op woensdagmiddag was het animo niet hoog, de kinderen die er wel waren hebben genoten van de plaatjes bingowandeltocht.
Op één van de avonden was de tocht via de boerderij van de fam. Dijkstra. De wandelaars mochten daar vrij door de stallen lopen.
De laatst avond was de gezamenlijke in tocht met muziekkorps Ons Ideaal.
Er zijn in totaal 220 wandelkaarten verkocht, het aantal wandellaars is natuurlijk hoger omdat heel veel ouders/opa’s en oma’s hun kinderen/kleinkinderen gingen begeleiden.

De 4 daagse werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren;
Bakkerij Jager, Dio drogist de Gaper, Praktijk voor Fysiotherapie Kollum/Grijpskerk en Supermarkt Jumbo.