Fierljeppers weer klaar voor nieuwe seizoen

Na het succesvolle NK-fierljeppen van vorig jaar zijn de Grijpskerker fierljeppers klaar voor het nieuwe seizoen. Dit jaar komt de vereniging met drie leden uit in de topklasse.

Bij de heren doen Bas Tolboom uit Niehove en Niels Koetsier uit Leeuwarden mee met de toppers. Bij de meisjes plaatste Femke Rispens zich in de topklasse.

In de ‘Grijpskerk-Arena’ vinden de eerste wedstrijden plaats op vrijdag 9 juni (2e klas), op dinsdag 20 juni (2e klas) en op woensdag 21 juni (1e klas). De wedstrijden beginnen om 19.00 uur. (zie agenda)

In de afgelopen weken zijn door meerdere ljeppers al successen geboekt. Bas Tolboom haalde in de topklasse afstanden van 17,31 en 17,32 meter. Jarne Sikkens won in Buitenpost een derde prijs bij de junioren A. Heine Helmus uit Oldekerk won twee prijzen bij de jongens A en verbeterde zijn persoonlijke record. Simone van der Hoek uit Aduard veroverde in de klasse dames A al drie tweede prijzen en kwam ook met een nieuw persoonlijk record.

De Enk

Ook de stichting Beheer en Exploitatie Recreatiecentrum ‘De Enk’, eigenaar kantine en kleedgelegenheid, heeft dit voorjaar niet stilgezeten. De bestrating rondom het gebouw is dankzij een bijdrage vanuit het SNS-fonds vernieuwd, zodat men samen weer jaren vooruit kan. Op 13 september is het precies veertig jaar geleden dat de Fierljepverening Grijpskerk e.o. werd opgericht. De kantine werd officieel geopend op 5 mei 2001, maar was in 2000 al in gebruik.