Perfecte startschot feestweek tijdens de tentdienst.

Zondagmorgen rond 10.00 uur is de Oosterkade groep druk bezig om alles klaar te zetten voor de tentdienst. De opstelling van 300 stoelen ziet er meteen ‘perfect’ uit. Een extra tent om schaduw te creëren. Een tentdienst van gezamenlijk kerken. Een passende titel: “Beter een goede buur dan…”.

Chr. Muziekvereniging Tida Kira oefent, voordat de mensen straks echt komen. 5 dames oefenen “We Are The World”. Je herkent de dames op het podium en je voelt trots dat in Grijpskerk meer talent is dat je voor mogelijk houd. Terwijl we de wereld in kijken, waar haat en angst en politieke leiders voor verdeeldheid zorgen, gebeurd het juist in Grijpskerk dat we ons zelf verbinden met elkaar. Een dominee die Grijpskerk straks met een goed gevoel verlaat. Een dominee die Grijpskerk binnenkwam met een goed gevoel. De nieuwe dominee vertelt hoe wij in staat zijn om leuke dingen te organiseren. Velen kennen de nieuwe dominee nog niet…ja… wel van het voetballen…Elke zaterdag laat hij zien dat hij een aanwinst is voor de voetbal vereniging. Met zo’n gezamenlijke tentdienst zien we mensen van 2 verschillende kerken naast elkaar zitten, we zien ook mensen die niet of zelden een kerk bezoeken, maar er nu wel zijn. Natuurlijk speelt mooi weer een grote rol. We zagen langzaam de tent volstromen. 300 stoelen waren snel bezet. Er worden nog wat banken extra verzameld, zelfs mensen blijven de gehele dienst staan.

Beiden kerken hebben een prachtig thema gekozen. Er is vaak applaus en er is volop tijd voor grappen. Grijpskerk heeft andermaal laten zien, dat we veel voor elkaar betekenen. Veel voor elkaar over hebben. Hoe fijn is het om juist gezamenlijk met elkaar verbinden. Een perfect startschot van een feestweek: “We Are The World”.