Stichting MFC Grijpskerk officieel opgericht

Met het plaatsen van enkele handtekeningen is de oprichting van stichting MFC Grijpskerk dinsdag een feit geworden. In de Nieuwe Wierde werd de oprichtingsakte voor de stichting door notaris Smit uit Zuidhorn aan het bestuur voorgelegd. Met veel enthousiasme tekenden de bestuursleden de akte waarna de notaris met zijn handtekening de oprichting bekrachtigde.

De oprichting van de stichting is een nieuwe mijlpaal in een periode waarin velen bijdragen aan het voortbestaan van de Wierde. De daadwerkelijke oprichting van de stichting MFC Grijpskerk is nodig zodat er vervolgstappen kunnen worden gezet. Die houden onder meer in dat een architect verbouwingsvoorstellen onder de loep kan nemen. In overleg met verschillende betrokken partijen wordt gekeken wat de meest functionele inrichting voor het nieuwe MFC kan worden, zodat zoveel mogelijk partijen gebruik kunnen maken van het centrum.

Dat ook de provincie vertrouwen heeft bleek onlangs toen zij een bedrag van 300.000 euro toekende om de plannen van een multifunctioneel centrum in Grijpskerk te realiseren.