Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van het Westerkwartier

Op dinsdag 12 september start in het Westerkwartier de cursus Politiek Actief. De cursus biedt inwoners de kans om achter de schermen van de lokale politiek te kijken. De gemeenteraden hopen hiermee inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden.

Programma
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten die op 12 september starten en midden oktober eindigen. De cursisten doen theoretische kennis op, verbeteren hun vaardigheden in onder andere debatteren en krijgen een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en de deelnemers ontmoeten lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Aanmelden
Aanmelden kan tot dinsdag 5 september bij Martje Mulder, beleidsmedewerker griffie Westerkwartier.
Geef je op door een korte motivatie, je woonplaats en je contactgegevens op te sturen naar m.mulder@zuidhorn.nl

De deelname aan de cursus is gratis voor inwoners van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. Het is aan de cursisten wat ze na de cursus met hun politieke ambitie willen doen, zoals lid worden van een politieke partij of raadslid worden.

De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Kijk voor meer informatie over de cursus op http://Herindeling.westerkwartier.nl/.
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk