Jubileumavond fierljepvereniging Grijpskerk druk bezocht

De fierljepvereniging Grijpskerk en Omstreken vierde afgelopen zaterdag haar 40-jarig bestaan.

Een kleine honderd bestuurders van sportverenigingen, sponsoren en leden zorgden voor een onvergetelijke dag voor de oprichters A. Piekstra uit Hoogezand, E.T. Sterenborg uit Grijpskerk en J. Oldewarris uit Jonkersvaart.

Opgericht op 13 september 1977 telt de club nu ruim veertig leden, veertig sponsoren en 160 donateurs. Het Nederlands Kampioenschap trok vorig jaar 1500 bezoekers. Dit jaar haalden Femke Rispens bij de meisjes boven 10 jaar en Inez Bouwman bij de meisjes beneden 10, beiden uit Niehove, een tweede plaats bij die kampioenschappen. De toekomst ziet er goed uit, aldus voorzitter Sterenborg, die de trainers Hugo Bosgraaf en Erwin van der Heide in het zonnetje zette.

Wethouder Fred Stol memoreerde dat hij pas een week wethouder was, toen hij voor de landelijke televisie moest vertellen dat er geen geld was voor een gebroken damwand op de accommodatie in 2010. Dat had hij erg moeilijk gevonden. Maar toen de club 30.000 euro inzamelde, kwam ook de gemeente zeer goed over de brug. Bestuurders van de Nederlandse en de Friese fierljepbond roemden de inzet van de Grijpskerker club in de fierljeporganisatie. Oud-bestuurders drongen aan op het doen verschijnen van een fierljepboek over de 40-jarige geschiedenis van de Grijpskerker vereniging.

Met een gezellig barbecue werd het jubileumfeest afgesloten, nadat ’s middags in de stromende regen de leden zich hadden vermaakt met slingeraap over de fierljepvijver.