Ixta Noa opent eerste inloopvoorziening in het Westerkwartier

Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid komen twee inloopvoorzieningen van Ixta Noa in het Westerkwartier. Zuidhorn is de eerste plaats in de provincie Groningen, buiten de twee locaties in de stad, waar Ixta Noa haar deuren opent. De voorziening is gevestigd in Klein Hanckema aan de Kerkstraat 14 in Zuidhorn. Deze locatie ligt in het centrum van Zuidhorn en is goed bereikbaar.

Woensdag 15 november om 14.00 uur opent wethouder Bert Nederveen van Zuidhorn deze nieuwe inloopvoorziening. Hij doet dit namens de vier gemeenten in het Westerkwartier.

 

Laagdrempelig
De inloopvoorziening is maandag en woensdag van 9.00 -17.00 uur open voor inwoners van de vier gemeenten. Ze kunnen hier terecht voor een gesprek met een van de vrijwilligers, het stellen van vragen en het werken aan herstel. Ixta Noa staat bekend om haar laagdrempeligheid en deskundigheid vanuit eigen ervaring, waardoor bezoekers herkenning vinden en ruimte ervaren om te herstellen.

 

Leek
Later dit jaar start Ixta Noa ook een voorziening in Leek in de landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7. Hiermee wordt de bereikbaarheid in de provincie verder uitgebreid en kunnen inwoners vanuit verschillende hoeken van het Westerkwartier terecht voor ondersteuning.

 

Landelijke organisatie
Ixta Noa is een landelijke organisatie die zich inzet voor mensen, die te maken hebben met een psychische kwetsbaarheid. Of dat nu komt door emoties zoals angst of door eenzaamheid of een psychische stoornis. Zij werken met ervaringsdeskundigen die gevoelens, twijfels en emoties herkennen. Een luisterend oor en ervaring met herstel kunnen soms het verschil maken.

 

Iedereen is van harte welkom bij de opening van de inloopvoorziening 15 november aanstaande van 14.00-16.00 uur. Na de openingshandeling vertellen vrijwilligers van Ixta Noa hun ervaringsverhalen. Meer informatie over Ixta Noa is te vinden op http://www.ixtanoa.nl

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk