Expo Huub Leenders: Piet Mondriaan in een eigen stijl

Op zaterdag 2 december exposeert Huub Leenders in de grote zaal van De Nieuwe Wierde met schilderijen die hij met een knipoog naar Piet Mondriaan heeft gemaakt. De expo is dan ook getiteld ‘Piet Mondriaan in mijn eigen stijl’.

De vrij toegankelijke expositie vindt 2 december plaats vanaf drie tot zes uur. De planning is opmerkelijk. Honderd jaar geleden werd De Stijl opgericht door Piet Mondriaan en Theo van Doesburg. Bij hen voegden zich Bart van der Lek, architect Ko Oud en Gerrit Rietveld. Hun voorkeur ging uit naar primaire kleuren, vlakken en abstracte vormen. De autodidactische amateurschilder Huub Leenders uit Grijpskerk heeft werken van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Andy Warhol, zoals portretten van Michael Jackson en Marilyn Monroe, aan zijn doeken toegevoegd.

De toegang van het restaurantgedeelte van De Wierde is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.