Bijzondere sponsoractie Lauwers College

Sportcentrum Kardinge in Groningen is maandag 18 december het toneel van een zeer speciale sponsoractie.

Leerlingen van de locatie Grijpskerk van christelijke scholengemeenschap Lauwers College gaan er geld bijeen schaatsen en – zwemmen voor hersenkankeronderzoek.

Met de sponsoractie willen de scholieren hun steentje bijdragen aan het onderzoekswerk én wiskundedocent Detsje de Jong gedenken. De Jong overleed in april op zestigjarige leeftijd na een kort ziekbed. Zij had een zeer agressieve hersentumor. Tot drie weken voor haar overlijden gaf De Jong nog vol overgave les aan de leerlingen van het Lauwers College.

Het overlijden van de betrokken en zeer geliefde Detsje de Jong zorgde voor grote verslagenheid bij de medewerkers en leerlingen van de scholengemeenschap, met name bij haar mentorklas 2HV. Mevrouw De Jong heeft zoveel voor ons betekend, zo schreef de mentorklas in een overlijdensadvertentie. ,,Wat jammer dat geen formule u terug kan brengen.”

Om Detsje de Jong nooit te vergeten en haar op een speciale manier ‘levend te houden, heeft het Lauwers College Grijpskerk de sponsoractie op touw gezet. De leerlingen hebben bij de sponsoractie de keuze om rondjes te schaatsen of te zwemmen. Per ronde kunnen de scholieren zich laten sponsoren. De opbrengst van de actie gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds. Deze organisatie ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar kanker in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Naar onder andere hersenkanker is enorm veel onderzoek en dus ook geld nodig, weet het Lauwers College. ,,Met meer geld kan er meer onderzoek worden gedaan. Zo kunnen er meer en betere behandelingen beschikbaar komen voor mensen bij wie deze diagnose is vastgesteld.”

Het Lauwers College Grijpskerk hoopt dat zoveel mogelijk mensen de sponsoractie zullen steunen en daarmee een bijdrage leveren aan het goede doel. ,,Vooral ook ter nagedachtenis aan Detsje de Jong.”

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk