Fred Stol stelt zich niet beschikbaar voor gemeente Westerkwartier

Na de gemeenteraadsverkiezingen van november 2018 keert wethouder Fred Stol (CDA) niet terug in de nieuwe gemeente Westerkwartier. Na meer dan acht jaar wethouderschap in de gemeente Zuidhorn stelt hij zich niet beschikbaar voor een derde periode als wethouder. Hij vindt het tijd voor vernieuwing en wil zichzelf verder ontwikkelen buiten de politiek.

Stol: “Het is de bedoeling dat ik wethouder blijf tot het eind van dit jaar en na de verkiezingen stop. Ondertussen ga ik op zoek naar een nieuwe baan gericht op de toekomstige overheid. Om de huidige overheid mee te laten bewegen in een samenleving die razendsnel verandert, moet er nog veel gebeuren. Vanuit mijn huidige functie als wethouder werk ik met veel plezier aan innovatieve concepten zoals gebieds- en glasvezelcoöperaties en nieuwe vormen van dienstverlening dicht bij de inwoners. Daarnaast zijn we ook bezig met blockchaintechnologie waarmee de gemeente Zuidhorn nu een van de koplopers in Nederland is. Meebouwen aan een andere overheid was voor mij de reden dat ik 12 jaar geleden de politiek in ben gegaan. Deze passie wil ik nu buiten de politiek voortzetten om innovatieve verbindingen te maken tussen ondernemers, onderwijs en overheid. In het komend jaar ga ik uitzoeken wat het beste bij mij past en waar de kansen liggen.”

Het CDA Westerkwartier is in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen begonnen met de voorbereiding van de kandidatenlijst. Fred Stol heeft bij het CDA bestuur bekend gemaakt dat hij niet beschikbaar is voor een politieke functie in de gemeente Westerkwartier.
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk