Gert Sennema & Westkantstad cd release 2018

Eindelijk is het zover!! De nieuwe CD ‘Aarms wied open’ van Gert Sennema & Westkantstad is klaar en kan gelanceerd worden.

Op 7 maart 2018 rond de klok van 20:00 kunt u luisteren naar de nieuwe nummers die de band live ten gehore zal brengen op de prachtige locatie In ’t Holt 1654 aan de Hoofdstraat 2 te Zuidhorn. Ook het oude repertoire wordt niet vergeten. Uiteraard is de nieuwe cd verkrijgbaar op locatie, waarvan het eerste exemplaar in ontvangst wordt genomen door Henk Bakker, de wethouder van Zuidhorn.

De nieuwe plaat is analoog naar tape opgenomen en gemixt in de studio van Kytopia te Utrecht, medio februari 2017. Na een zorgvuldige voorbereiding en herstel van kwetsuren van een aantal bandleden zijn er tien nummers klaar om in de openbaarheid te treden. We hopen op een ontvangst met ‘Aarms Wied Open’!

De cd is geproduceerd door Joop van der Linden.
De opname en het mixen zijn gedaan door Mathijn den Duijf en Joop van der Linden. Mastering: Michiel Cornelisse, Blaisdell Studio. Het ontwerp van de hoes waarvoor Bennie Timmer de afbeelding leverde was in handen van Sophie Croezen.

Westkantstad is een vijfmansformatie rond liedschrijver/kunstenaar Gert Sennema. De bandleden hebben een blues- en rockachtergrond wat het geluid van de band kleurt. Onder de poëtische en prozaïsche teksten in het Westerkwartierse Gronings ligt een stevig gitaargeluid. De ongepolijste zang wordt aangevuld met verrassende achtergrondvocalen. Evenals de teksten zijn de composities van eigen hand. Westkantstad is een combinatie van vertrouwd en verrassend, regionaal en mondiaal, euforisch en melancholisch, maar vooral spelvreugde en intimiteit.

Westkantstad :

Gert Sennema: Zang en Gitaar
Jan Ruiter: Bas en achtergrondzang
Bennie Timmer: Gitaar en achtergrondzang
Sjouke Dijkstra: Gitaar en achtergrondzang
Siemon Terpstra: Drums en achtergrondzang

Wees welkom op 7 maart bij de release van deze prachtige nieuwe cd In ’t Holt 1654 aan de Hoofdstraat 2 te Zuidhorn. De entree is gratis!