Hielke Westra CDA lijsttrekker voor nieuwe gemeente Westerkwartier

Hielke Westra uit Grootegast is voorgedragen als CDA lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Het bestuur van het CDA, afdeling Westerkwartier, heeft het eerste deel van de advieslijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen, die in november dit jaar voor de nieuwe gemeente Westerkwartier worden gehouden. De advieslijst zal nog worden aangevuld en in maart in een ledenvergadering worden vastgesteld.

Hielke Westra staat op nummer 1 van de advieslijst. Hij is niet alleen beschikbaar als lijsttrekker maar ook als kandidaat-wethouder. Westra (48) is geboren en opgegroeid in Grijpskerk. Na zijn HBO opleiding verliet hij dat dorp voor een baan in Amersfoort. Na vijf jaar keerde hij terug naar het Westerkwartier en ging toen – halverwege de jaren negentig – wonen in Grootegast. Sinds 2014 is hij raadslid van de gemeente Grootegast en voorzitter van de CDA fractie. Op dit moment is hij projectregisseur bij de gemeente Loppersum. Hielke heeft als vrijwilliger functies gehad in de kerk, bij sportclubs, in het onderwijs en bij dorpsbelangen.