“Keihard Beuken” in de sporthallen tijdens de Bubble Ball Tour 2018!

Donderdagmiddag pakte de organisatie haar spullen voor de zevende en laatste bij elkaar, de knotsgekke Bubble Ball Tour zit er op. Vier dagen lang ‘sjeesten’ de buurtsportcoach en jongerenwerkers welzijnsorganisaties Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ) en Sociale Partner in Noord Nederland (SPiNN) door de gemeenten Grootegast en Zuidhorn. Samen met stagiaires van het Alfa College Sport & Bewegen en 10 grote opblaasbare ballen waren ze te vinden in de sporthallen van respectievelijk Oldehove, Zuidhorn, Grijpskerk, Oldekerk, Aduard, Opende en Grootegast.


Het is overduidelijk waarom Bubble Ball de jeugd van 10 tot 14 jaar aanspreekt. Wie wil er nou niet in een opblaasbare bal, als een rennende botsauto, leeftijdsgenten omver beuken. Of je nu uitdeelt of incasseert, door de aan te trekken airbag doet het geen pijn. Voeg hier nog twee doeltjes aan toe, gooi er een voetbal tussen en je hebt een ochtend of middag vol vertier. Het resulteerde in alle gevallen in enthousiaste en bezwete deelnemers met een knalrode boei.


De organisatie kijkt terug op een geslaagde vakantieactiviteit. Er werd bewust gekozen om deze keer niet in één dorp een groot toernooi te organiseren, maar om de aandacht te verdelen over meerdere dorpskernen en hierdoor een grotere doelgroep aan te spreken. Dat lukte, want er werd ruim gehoor gegeven aan de activiteit, 27 teams melden zich aan voor de verschillende toernooien. Het resulteerde in gezellige onbevangen sportactiviteiten, waar er naast het toernooi ook nog ruimte was voor broertjes, zusjes én ouders om zich te mengen in de ongein.


Behalve het aanzetten tot bewegen willen de welzijnsinstellingen de deelnemers graag bewustmaken dat zij zelf ook grip hebben op hun leefomgeving. De buurtjongerenwerkers staan open voor initiatieven vanuit de jeugd en denken graag mee als ze ideeën hebben. Na dit succes wordt een terugkeer van de Bubble Ball Tour in 2019 niet uitgesloten, al zijn er genoeg leuke sportactiviteiten te bedenken. Heb jij een leuk idee? Trek aan de bel via de sociale media kanalen van SWgZ of SPiNN.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk