Voorronde KNVB Schoolvoetbaltoernooi gem. Zuidhorn

Dit is dé kans voor alle kinderen om met vriendjes en vriendinnetjes van school een gezellige dag op de voetbalvelden door te brengen. De organisatie, ondersteund door de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ) en VV Zuidhorn organiseren op woensdagmiddag 18 april de officiële voorronde van het KNVB schoolvoetbaltoernooi in Zuidhorn. Het samenzijn is een mooie mogelijkheid om de band met de kinderen uit de klas te versterken. Kinderen die geen lid zijn van de KNVB kunnen bovendien op een ongedwongen manier kennismaken met voetbal.

Sinds de doorstart in 2013 is het toernooi een groot succes te noemen. Leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van alle basisscholen uit de gemeente Zuidhorn kunnen meedoen. Vorig jaar ontving de organisatie maar liefst 47 (!) deelnemende teams.

Categorieën:
In de categorie groep 7/8 spelen jongens ‘11 tegen 11’ op een groot veld en spelen de meiden ‘7 tegen 7’ op een half veld. Net als bij voorgaande edities is er een speciale categorie ‘Jongens 7 tegen 7’ zodat ook kleine scholen eenvoudiger kunnen deelnemen.
In de categorie groep 5/6 spelen zowel de jongens als de meidenteams ‘7 tegen 7’ op een half veld. In alle gevallen is het mogelijk om een jongensteam aan te vullen met meiden, echter is dit andersom niet toegestaan.

De organisatie, bestaande uit vaste krachten van VV Grijpskerk en VV Zuidhorn, wordt begeleid door buurtsportcoach van SWgZ. Naast een groot aantal vrijwilligers van de betrokken clubs, wordt er ook samengewerkt met studenten van het Alfa college.

Vervolgrondes KNVB Schoolvoetbal
Omdat deze lokale voorronde deel uitmaakt van het landelijke kampioenschap van de KNVB, kunnen de beste teams zich plaatsen voor de regiofinale en mogelijk de districts- en landelijke finale.

Meedoen
Wil jij met je school meedoen aan het schoolvoetbaltoernooi? Neem contact op met je meester of juf. De school is in het bezit van het inschrijfformulier, deze moet voor 20 maart 17:00 uur worden opgestuurd naar http://schoolvoetbalzuidhorn@gmail.com
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk