Erik Santema onderscheidt zich met Project77 van andere aanbieders

Erik Santema maakt al sinds de opkomst van het internet websites. Nu beschikt de nieuwe Grijpskerker ondernemer over een eigen label software waarmee je een professionele website kan maken. "Van ZZP tot MKB, iedereen kan met deze software perfect uit de voeten en is hiermee stappen vooruit ten opzichte van software van website aanbieders die je bijvoorbeeld op televisie aangeboden krijgt", geeft de geboren Grijpskerker aan.

Uniek:
"Het unieke aan deze software is dat je naast een website ook direct aan online marketing kan doen. Dat is in de jaren dat ik werk als online marketeer zeker niet het geval geweest. Vaak gebruikt een webbouwer de grootste CMS (Content Management Systeem) die er is in de wereld, namelijk WordPress. Ik heb gemerkt dat het voor veel mensen lastig is om met dit systeem te werken. Tevens heb je vaak externe partijen nodig die bepaalde koppelingen kunnen maken met andere software om aan online marketing te doen. Ik heb veel facturen op mijn bureau voorbij zien komen en vond dat dit anders moest kunnen."

"Daarom ben ik op zoek gegaan naar een eigen systeem waarmee je zowel websites kan bouwen als online marketing kan uitvoeren.
Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat een bezoeker uit Groningen iets anders te zien krijgt op de homepage dan een bezoeker uit Amsterdam. Of kan je bepaalde tekst en afbeeldingen laten zien op vaste tijdstippen die automatisch weer verdwijnen. Heel handig voor bijvoorbeeld restaurants die rond het middaguur de lunchkaart automatisch laten zien. Bezoekers van een website houden namelijk niet van lang zoeken en als ze iets niet kunnen vinden klikken ze weg. Doodzonde natuurlijk, want bij internet draait het veelal om conversies (een moeilijk woord voor het percentage bezoekers dat daadwerkelijk tot actie over gaat).
En bijna vergeet ik dan nog te zeggen dat veel mensen zoeken naar een systeem waar ze makkelijk mee kunnen werken. Uiteraard is dat met mijn systeem het geval. Je hoeft niets te installeren, met een eigen login kan je overal te wereld via internet je website bewerken."

Project77
Op de vraag of Erik inmiddels fulltime bezig is met zijn bedrijf Project77, geeft hij aan: "Nee, ik werk ernaast nog als online marketeer bij een bedrijf. Het in teamverband samenwerken met collega's is iets wat ik erg graag doe. Dit valt nu prima te combineren.

"Ik heb wel de ambitie om mijn bedrijf nog verder te professionaliseren. Zo ben ik nu bezig met een koppeling waarmee je specifieke content kan laten zien op basis van de branche. Dus stel je voor een advocatenkantoor kijkt op je website, dan kan je deze bezoeker informatie voorschotelen dat voor de advocatuur interessant is. Liquid content noem je dit.
Maar ziet dan niet elk bedrijf die informatie? "Nee", geeft Erik Santema aan. "Bedrijven uit een andere branche zien voor hun specifieke content. Handig trucje hè?, knipoogt Erik.
"Ook hier ben je specifiek bezig met doelgroepen en is de kans op conversie vele malen groter. En daar gaat het om bij ondernemers heb ik gemerkt uit ervaring bij werkgevers."

Diversiteit
Naast websites kan men ook voor andere oplossingen bij Erik terecht. “Inmiddels ben ik bezig voor een bedrijf om animatievideo’s te maken. Het is dus nogal breed wat ik doe naast websites. Vandaar ook de naam Digital die verwerkt zit in mijn logo. Het gaat zelfs zover dat ik bezig ben om een tweede bedrijf te starten met mijn toekomstige zwager met e-learning software”.

Kijk voor meer informatie op http://www.project77.nl