Passie in Grijpskerk

Omgang en omgaan met Pasen

Op zaterdag 31 maart zal de Paasommegang 2018 plaatsvinden. Een bijzonder voorproefje van Pasen en nieuw voor Grijpskerk en omstreken. Want we doorbreken muren! Een gebeuren waaraan verschillende groepen meewerken, kerkelijk en niet-kerkelijk, PKN en GKVr en we gaan letterlijk door de vier kerkgebouwen heen: via de ene deur naar binnen en door een andere naar buiten.
Het is een happening die bestemd is voor ‘een nieuwe start’ en voor heel het dorp. We willen daarbij aansluiten bij het oeroude levensgevoel: nieuw leven na de doodsheid. De diverse deelnemers (kerkelijk en niet-kerkelijk) vullen dit op een eigen manier in; zij zijn enthousiast en wij zijn erg blij met hun medewerking. Super!

De start is op 31 maart om 20.00 uur in de kerk aan het Kerkplein. Daarna gaan we wandelend naar de kerk (de Vermaning) aan de Herestraat. Van daaruit naar de kerk aan de Groningerstraatweg om tot slot te eindigen in de kerk aan de Nicolaas Grijpstraat. In elk kerkgebouw staan we ongeveer 15 minuten stil bij wat ons wordt aangereikt aan woorden, stilte, liederen of andere teksten. We verplaatsen ons te voet van het ene naar het andere kerkgebouw. Tijdens deze “wandeltocht” zal een trommelaar voorop gaan.

Op elk van de vier locaties zal een onderdeel worden ‘belicht’, besproken, bezongen of …. namelijk de thema’s: Vervliegend Hoop, Stilte, Bevrijding en Licht/Opstanding. In elk kerkgebouw dus op een andere manier en in een korte tijd. Bent u benieuwd hoe dit er precies uit gaat zien? Kom dan naar de Paasommegang en ga achter de trommelaar aan.