Leerlingen Lauwers College bezoeken partnerschool

Nadat de leerlingen van de Gesamtschule uit Gescher vorig jaar november op het Lauwers College in Grijpskerk op bezoek waren geweest, was het nu de beurt aan de leerlingen uit Grijpskerk om een bezoek te brengen aan hun partnerschool in Gescher.

Tijdens het bezoek werd uitsluitend Duits gesproken, zoals in november in Grijpskerk Nederlands de voertaal was. Op die manier worden de leerlingen ‘gedwongen’ de taal van de ander te leren verstaan en te spreken. Eenmaal in Gescher aangekomen, werden de leerlingen meteen weer door hun maatje ontvangen. Daarna werden de leerlingen toegesproken door de directeur. De Duitse leerlingen hadden een gevarieerd programma samengesteld. Zo werd er in een ontspannen sfeer een spel gespeeld op het schoolplein. Vervolgens bezochten de leerlingen gezamenlijk met hun maatjes verschillende lessen. De lunch was voor de leerlingen uit Grijpskerk best bijzonder: ze kregen een warme maaltijd voorgeschoteld.

Na de lunch ging het richting sporthal waar een variant van softbal werd gespeeld. Daarna mochten de leerlingen samen de stad in om een idee te krijgen waar ze volgend jaar een aantal dagen zullen doorbrengen. Om 16.00 uur ging het weer richting Grijpskerk.

De leerlingen hebben letterlijk over de grens gekeken en kennis gemaakt met o.a. een ander schoolsysteem. Ook het communiceren in een andere taal is heel leerzaam geweest. De leerlingen kijken nu al met veel plezier uit naar volgend jaar wanneer ze elkaar weer zullen ontmoeten tijdens de meerdaagse uitwisseling.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk