Bijeenkomst ‘Succesvolle integratie van nieuwkomers in het Westerkwartier’

 

Op dinsdag 10 april 2018 van 17.00 uur tot 19.45 uur organiseren de Steunpunten Vrijwilligerswerk in het Westerkwartier in samenwerking met VluchtelingenWerk Zuidhorn, SWgZ en SPiNN, de bijeenkomst 'Succesvolle integratie van nieuwkomers in het Westerkwartier'.

Nieuwkomers in de Westerkwartiergemeenten willen graag integreren in de samenleving door zich de Nederlandse taal eigen te maken, een opleiding te volgen, werk te vinden of als vrijwilliger aan de slag te gaan. Vrijwilligersorganisaties geven aan meer behoefte te hebben aan helpende handen om de organisatie draaiende te houden en activiteiten mogelijk te maken.

Met de interactieve bijeenkomst hopen de organisatoren de vraag naar en het aanbod van vrijwilligers dichter bij elkaar te brengen. Dhr. Maarten Koekkoek, coach en docent Interculturele Communicatie aan de Hanzehogeschool Groningen, zal de bijeenkomst starten met een workshop waarin hij kort aangeeft wat de invloed is van cultuur op onze aannames, overtuigingen en gedrag en hoe verschillen overbrugd zouden kunnen worden. Na een soepbuffet kunnen vrijwilligersorganisaties met elkaar in gesprek over het thema succesvolle integratie in het vrijwilligerswerk tijdens rondetafelgesprekken. De avond wordt afgesloten met een korte presentatie van Link 050 en KANS 050.

Aanmelden
De bijeenkomst is voor bestuursleden van vrijwilligersorganisaties, vrijwilligers die de taak hebben om vrijwilligers te werven en vrijwilligerscoördinatoren uit de gemeenten Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn. Aanmelden kan tot 4 april a.s. via steunpuntwelzijn@swgz.nl Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

De avond wordt gehouden in Zaal Balk, de Gast 39 te Zuidhorn en de zaal gaat om 16.30 uur open.
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk