Grijpskerk haakt mee aan grootste deken ter wereld

Met veel plezier hebben een groep dames uit Grijpskerk 3 jaar lang mee gehaakt aan de record poging van De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld.

Dit is een burgerinitiatief van Monique van der Hoek en haar collega Esmeralda de Vries. De recordpoging is een project in het kader van Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Monique kwam speciaal naar de Nieuwe Wierde, om de dekens in ontvangst te nemen. Vol passie vertelde zei over dit grote project. Het is niet alleen de gedachte van de recordpoging, maar het doel is ook “het verbinden van mensen”. Mensen met elkaar in contact brengen. Zo is er ook een groepje ontstaan in Grijpskerk. Deze dames komen elke maandagochtend in de Nieuwe Wierde bij elkaar voor een praatje en natuurlijk om te haken. Inmiddels hebben zij 22 dekens gehaakt en gaan hier nog mee door tot eind mei. Als dit project afgelopen is, gaan de dames door met het haken, of breien voor andere goede doelen. Het garen voor de dekens is voor het merendeel gekregen.

De inzet voor deze recordpoging is 10.000 dekens, dat zijn 5 voetbalvelden vol. De Grootste Gehaakte Deken ter Wereld ligt 14 en 15 juli 2018 uitgestald in Park Vijverburg in Tytsjerk. Na de uitdaging worden alle dekens geschonken aan Goede Doelen, die de dekens aan mensen uitdelen die er één nodig zijn.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk