Nationale wandelcoach dag

Op zaterdag 26 mei 2018 kun je veelal gratis kennismaken met wandelcoaching tijdens de 7de Nationale Wandel- & Natuur CoachDag (NWCD). Geen ‘Nordic walking’ of sportbegeleiding, maar mentale coaching in de buitenlucht. De natuur wordt ingezet als hulpmiddel. In de provincie Groningen is Jolanda Westra van Praktijk voor Groene Therapie actief. Je kunt je aanmelden voor een gratis individueel kennismakingsgesprek in Natuurpark ‘De Noorderriet’ in Grijpskerk.

Zo’n 70 tot 80 wandelcoaches in het hele land bieden 26 mei deze gratis kennismaking aan. Hun achtergronden zijn divers, van natuureducatie tot mindfulness, maar ze hebben één ding gemeen: ze gaan samen met jou op pad en dan in gesprek. Dat praat echt heel anders, minder confronterend en meer meedenkend.

“Laatst wandelde ik met iemand die graag een keuze wilde maken op het gebied van loopbaan”, vertelt wandelcoach Jolanda Westra. “Het viel mij op dat mijn klant gewend was op de automatische piloot door te lopen. Toen we stil gingen staan bij haar mogelijkheden, vroeg ik haar naar het kruispunt van paden dat voor ons lag te kijken. Dit beeld leverde een mooi inzicht op: ze voelde precies welk pad, oftewel welke mogelijkheid, voor haar de juiste was.”

De Nationale WandelCoachDag is bedoeld om de bekendheid van Wandel- en Natuurcoaching te vergroten. Met een website, een twitteraccount en een facebookpagina worden mensen uitgenodigd om zaterdag 26 mei mee te doen met kennismakingsactiviteiten. Doe ook mee en meld je aan via de website. Je wordt met open armen ontvangen!
Meer informatie over deze vorm van coaching in de provincie Groningen vind je op http://www.groenetherapie.nl