Onthulling plaquettes 4 mei comité

Afgelopen woensdag 2 mei heeft wethouder Henk Bakker de eerste van een serie plaquettes onthuld. Dit gebeurde bij het voormalig gemeentehuis in Grijpskerk (nu bewoond door de familie Palsma van Crawfurd's Corner). De 4 mei-comités van Aduard, Grijpskerk, Niezijl, Pieterzijl en Stichting Oudheidkamer Visvliet hebben in totaal 24 plaquettes laten plaatsen door de gemeente.

Op de plaquettes staat beknopte informatie over de oorlogsslachtoffers. Via een app op de mobiele telefoon is met behulp van QR-codes, het complete verhaal op een speciale website te lezen: http://www.wkregister.nl

Cor Meijer van het 4 mei-comité Grijpskerk legt uit dat we hiervoor hebben gekozen om de mensen op een gemakkelijke manier kennis te laten nemen van de verhalen van de oorlogsslachtoffers in Grijpskerk. Wij vinden het belangrijk dat deze verhalen worden doorverteld en niet worden vergeten. Het is niet vanzelfsprekend dat wij in vrijheid leven.

De plaquettes in Grijpskerk vindt u op het oorlogsmonument op de Algemene Begraafplaats, bij het voormalig gemeentehuis en bij het transformatorhuisje aan de Bosscherweg. We zijn van plan om nog een vierde plaquette te plaatsen in de Westerhorn bij de locatie waar in de Tweede Wereldoorlog een vliegtuig is neergestort.

De informatie die u kunt lezen op de website willen we nog verder uitbreiden. Heeft u nog verhalen of foto’s uit die tijd, dan kunt u contact opnemen met Cor Meijer.

cor.meijer@home.nl