Dames 1 VC Grijpskerk wint beker

Voor het eerst in de geschiedenis!
D1 vc grijpskerk

Afgelopen zaterdag, 12 mei, was het moment van de waarheid voor de dames van VC Grijpskerk/Fysiotherapie Kollum – Grijpskerk. In de overvolle sporthal in Ommen barstte om 16.00 uur de strijd los tegen Animo '68 uit Assen. De wedstrijd waar weken naar toe was geleefd..

Grijpskerk begon niet goed. Waren de dames nog onder de indruk van de busreis, de vele aanwezige supporters; zeg het maar? De eerste set ging met 25-21 naar Animo.
De tweede set kwam Grijpskerk iets meer aan volleyballen toe. De dames staan voor en deze set lijkt bijna binnen. Totdat er 27-25 op het telbord staat. Animo wint weer en Grijpskerk staat met 2-0 achter. Kunnen de dames wel tegen deze druk?
De derde set; alles of niks. Grijpskerk is er inmiddels ervaren in. Vechten tot het allerlaatste fluitsignaal. De dames beginnen te groeien in hun spel. Eindelijk lijkt alle spanning er van af te vallen. Ze gaan volleyballen! De derde set wordt gewonnen met 18-25.

Bij de halve finale stonden de dames ook met 1-2 achter dus kunnen ze nu toch ook winnen? Het geloof was er en dat was te zien. Grijpskerk staat eerst even achter (op de één of andere manier werkt dit) met 16-10 en dendert daarna door tot 16-21. Zo, dat is goed voor het zelfvertrouwen. De vierde set wordt gewonnen met 19-25.

De vijfde set wijst uit wie er met de felbegeerde beker naar huis gaat. De supporters en de dames van Grijpskerk zijn opgewarmd en knallen door. Nog even laten zien waarom zij in de finale staan.
Het laatste fluitsignaal… 9-15… GRIJPSKERK WINT DE BEKER!!!

Wat een wedstrijd, wat een spanning, wat een geweldige supporters…..
Voor het eerst in de geschiedenis wint Grijpskerk de beker. Wat een prestatie!

Gefeliciteerd dames en coaches, geniet er van! Alle meegereisde supporters; bedankt voor jullie aanwezigheid. Jullie waren fantastisch!
 

Op de site van VC grijpskerk staan mooie foto's

http://vcgrijpskerk.nl/2018/03/18/dames-1-wint-noordelijke-districtbeker/

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk