Dorpsbelangen organiseert verkiezingsdebat

Nog ongeveer twee maanden en dan gaat de gemeente Zuidhorn op in de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier. Een gemeente met ruim 60-duizend inwoners en een veertigtal dorpen. Waar Grijpskerk nu nog een relatief grote kern is in de huidige gemeente, zal dat in de nieuwe gemeente anders zijn. Het is daarom voor het dorp en haar inwoners belangrijk te weten hoe de verschillende politieke partijen kijken naar de (toekomstige) omgeving waarin wij leven, werken en/of recreëren. Daarom organiseert Dorpsbelangen een verkiezingsdebat in het bakkerscafé op vrijdagavond 16 november.

Belangrijk voor Grijpskerk
Tijdens de avond zullen de aanwezige partijvertegenwoordigers op diverse thema's uit kunnen leggen hoe zij kijken naar zaken die belangrijk zijn voor Grijpskerk. Bovendien kunnen zij vertellen waar zij voor (willen) staan. Gedurende de avond mogen de vertegenwoordigers reageren op stellingen. Stellingen die gekoppeld zijn aan bijvoorbeeld wonen, bereikbaarheid en voorzieningen. Het is de bedoeling dat er ook interactie met de aanwezigen is.

Laat je stem horen
De inloop is vanaf 19.30 uur. Om 20.00 begint de debatavond. Deze duurt tot ca. 21.30 uur. Dit alles vindt plaats in het bakkerscafé achter Bakkerij Jager. Omdat het belangrijk is om júist tijdens de verkiezingen jouw stem te laten horen, is jouw aanwezigheid op vrijdagavond 16 november zeer gewenst. Alle inwoners van Grijpskerk zijn welkom. Met uiteindelijk als doel om een keuze te gaan maken op de verkiezingsdag van 21 november. Laat vooral de opkomst vanuit Grijpskerk, zowel tijdens de debatavond maar vooral tijdens de verkiezingsdag, fors zijn.

Hulp bij keuzestress
Benieuwd naar de politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen op 21 november? Het Dagblad van het Noorden heeft een kieswijzer ontwikkeld. Ook RTV Noord heeft het de lezer gemakkelijk gemaakt door de meest belangrijke punten uit de verkiezingsprogramma's te bundelen. Uiteraard heeft ook de toekomstige gemeente Westerkwartier de nodige informatie over de verkiezingen.

Links voor extra informatie

Dagblad van het Noorden:

https://www.dvhn.nl/groningen/Weet-je-nog-niet-op-welke-partij-jij-gaat-stemmen-Doe-nu-de-DvhN-

Kieswijzer-23720350.html#

RTV Noord:

https://www.rtvnoord.nl/raadsverkiezingen

Gemeente Westerkwartier:

http://herindeling.westerkwartier.nl/verkiezingen/

 


 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk