Slagerij Boersma met elf keer goud kampioen van Groningen

Tijdens de onlangs gehouden vakwedstrijden op de Slavakto, de Slagersvaktentoonstelling in Utrecht, heeft Slagerij Boersema uit Grijpskerk het kampioenschap van de Provincie Groningen behaald.

Dit hebben ze bereikt door 11 producten in te sturen die elk met Goud werden bekroond. Er werden 6 producten met Goud met ster bekroond, dit betekent een score van 100 punten. De overige 5 kregen een score tussen 96 en 99 punten. De goud met ster producten zijn: jeneverbesworst, walnootworst, peperstokje, gebraden gehakt, Groninger zure zult en runderrookvlees. Dat deze score geen toevalstreffer is blijkt wel uit het feit dat bij de onverwachtse keuring van het Worstmakersgilde in 2017 en 2018 een score werd behaald van 1190, van de maximaal haalbare 1200.

Niet alleen de producten moeten van prima kwaliteit zijn, ook de winkel moet er piekfijn uitzien. In oktober heeft de winkel van Slagerij Boersema een upgrade gehad.

Na de laatste verbouwing van 1997, is de winkel van slagerij Boersema altijd wel up to date gehouden, maar men vond het nu wel eens tijd om het rigoureus aan te pakken. Een nieuw plafond, nieuwe vrieskasten, wandkoeling en airco en de schilder heeft alles weer netjes in de verf gezet.

Energiebesparing is actueel en daarom is er naast de aanwezige 77 zonnepanelen gekozen voor energiezuinige koelingen en diepvrieskasten, en er is in het hele pand LED verlichting aangebracht. Zo wordt er bij Slagerij Boersema ook aan het milieu gedacht.

Bij slagerij Boersema vindt u een veelzijdig aanbod. Voor de thuiskok een heerlijk assortiment rund- en varkensvlees – uitsluitend uit eigen regio – en voor klanten die gaan voor gemak is er een ruim aanbod aanwezig zoals bami, nasi, hachee, eigengemaakte soepen , ajam en babi – pangang en gegrilde spareribs.

Het kippenvlees dat Slagerij Boersema verkoopt is afkomstig van het gildehoen kip, vlees zonder antibiotica, ruimere huisvesting en een langere mesttijd. Ook voor eigengemaakte worstsoorten en vleeswaren bent u aan het juiste adres. Van de bekroonde Groninger droge worst tot jeneverbesworst en van boerenham tot nagelhout: er is volop keuze.

In het onlangs uitgevoerde marktonderzoek door Food Base uit Wageningen werd Slagerij Boersema beoordeeld met een gemiddelde van van 8.99. Dit ging zowel om prijs- kwaliteitsverhouding als om het ruime assortiment.

Enige verbeterpunten die naar voren kwamen zijn, meer gebruik maken van sociale media zodat er meer bekendheid komt aan de reclames en acties en de consument zou wel eens wat vaker willen proeven. Tot slot is de hoge waardering die de medewerkers kregen van de klanten mooi. De ondervraagden roemden de vlotte maar bovenal vriendelijke bediening.

De slagerij bestaat al sinds 1933 en is na deze vernieuwing weer klaar voor de toekomst.
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk