Man aangehouden voor inbraak voetbalkantine

De politie heeft maandag een 29-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in de kantine van VV Grijpskerk. Deze inbraak vond plaats in april. De man uit de gemeente Tytsjerksteradiel wordt ook verdacht van een inbraak in de kantine van de voetbalvereniging in Gerkesklooster. 

Inbraakalarm
De voetbalkantine beschikt over een inbraakalarm waarbij een beveiligingsbedrijf contact opneemt met iemand van de vereniging als dit alarm afgaat. Deze inbraak werd ontdekt in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 april nadat het alarm was afgegaan. Bij aankomst bij de kantine bleek een inbreker binnen te zijn geweest. Er was niks weggenomen. Mogelijk mede door het harde lawaai als het alarm wordt geactiveerd. 

Bloedspoor gevonden
Bij het binnenkomen was bloed achtergebleven. Dit bloedspoor heeft er vermoedelijk voor gezorgd dat de identiteit van de verdachte bekend is geworden. Nadat de vereniging in april aangifte had gedaan, werd het bestuur afgelopen week geinformeerd dat de verdachte was aangehouden. De 29-jarige is verhoord en wordt over enige tijd voor de rechter verantwoorden. 

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk