InGrijpskerk.nl in een nieuw jasje

Wat in 2010 begon als een idee, is in 2018 tot een volwaardig informatiemiddel geworden voor iedereen in Grijpskerk. InGrijpskerk.nl is voor veel mensen een begrip geworden. Het wordt dan door sommigen ook gezien als het middel om nieuws en evenementen te delen. Daarom was het na acht jaar nodig om de website een nieuw jasje aan te laten trekken. Vanaf nu is de website ook via de mobiele telefoon goed leesbaar.

Partnerschap
Bij de start van InGrijpskerk.nl was het idee om op een laagdrempelige manier zelf informatie te delen via de site. Door een zogenaamd partnerschap kon men zelf berichten laten plaatsen. Na enige tijd bleek dit niet helemaal te voldoen. Zo waren teksten niet altijd goed te lezen of werd de redactie alsnog benaderd om toch zelf een bericht te plaatsen. Om die reden is er nu voor gekozen om meer gebruik te maken van het contactformulier.

Rechtenvrije foto’s
Mensen die leuke nieuwsfeiten hebben, evenementen organiseren of iets anders interessant willen delen kunnen dat ook melden via het contactformulier. Het is daarbij ook mogelijk om foto’s of bijvoorbeeld pdf-documenten toe te voegen. Als het gaat om foto’s is het wel erg belangrijk dat het om zogenaamde rechtenvrije foto’s gaat. Dat betekent dat degene die de foto heeft gemaakt of aanlevert deze zelf heeft gemaakt of toestemming van de maker heeft om het te gebruiken.

Voordelen
De nieuwe vormgeving van InGrijpskerk.nl heeft twee voordelen: Het ene voordeel is dat de berichten vanaf nu ook beter op een mobiele telefoon of tablet te lezen zijn. Het andere voordeel heeft te maken met rechten van beelden zoals hierboven ook al beschreven is. De herkomst van diverse foto’s of andere beelden was niet bekend. Uiteraard zijn de oude berichten nog steeds te lezen, maar dan zonder de foto’s die er destijds bij hebben gestaan.

Objectief en neutraal
Het is nog goed te melden dat de beheerders van InGrijpskerk.nl niet vanuit een bepaalde achtergrond of vanuit bepaalde belangen werken. InGrijpskerk.nl is daarom neutraal in wat geplaatst wordt. Het bijhouden van de site gebeurt vanuit de interesse om inwoners van Grijpskerk met elkaar te verbinden. De redacteuren beschouwen het bijhouden van InGrijpskerk.nl als hobby. Als er aanmerkingen horen zij dit graag via het contactformulier. Uiteraard kunnen er geen rechten worden ontleend aan wat gemeld wordt op InGrijpskerk.nl of het daaraan gekoppelde Facebook- of twitteraccount.