Diakonaaltjes speelt: “IJsvereniging Kris-Kras”

IJSVERENIGING   KRIS-KRAS

Blijspel in 3 bedrijven, geschreven door; Harm Dijkstra.

Gespeeld door; De Diakonaaltjes.

Korte inhoud,

IJsvereniging Kris-Kras heeft een mooie ijsbaan en een gezellige, ouderwetse “tent” naast de baan waar Herman Hanetree( Johnny) beheerder van is en de E.H.B.O. verzorgt wordt door Dientje Doek (Tineke).  Kris-Kras heeft een bestuur met markante persoonlijkheden waar Wilm Waterkamp (Bert) de voorzitter van is.                                                                                                                                                    Als medebestuurslid Steven Stiggel (Henk) eigenaar van de grond waar de ijsbaan op ligt van de ene op de andere dag de kop dwars krijgt en alles van de hand wil doen dreigen er donkere wolken voor de schaatsliefhebbers de familie Roadewiek ( Janny en Wietze) Sapke Stiggel (Irene) en Juffrouw Janssen (Aaltje).

Of de bevroren verhoudingen nog weer ontdooien?   Vast wel, want wat is een dorp zonder ijsbaan vindt Bertha Beton (Tetsje) vrouw van de plaatselijke kroeghouder. En…wat is nou een ijsbaan zonder muziek?

Kortom weer genoeg hilariteit voor een gezellig avondje lachen!