Help de boswachter met snoeien!

Woensdag 20 februari.

9.00 – 13.00 uur.

Jeugdactiviteit voor 8 tot 16 jaar.

We kunnen ons voorstellen dat je blij bent dat je even van ze verlost bent, maar heb je nou wel een gezellige vader, moeder, opa, oma of begeleider, dan kunnen we hun hulp ook goed gebruiken!

Verzamelen tussen 8.30 en 9.00 uur. Een mooie gelegenheid om, onder het genot van een kopje koffie, thee of glaasje ranja en een koek, het nieuwe activiteitencentrum “het Lauwersnest” te bewonderen.

Om 9.00 uur vertelt de boswachter waarom, waarmee en hoe we gaan snoeien.

Daarna steken we tot 12.30 uur de handen uit de mouwen.

Om 12.30 uur sluiten we af met een welverdiende warme soep, die dan ook heerlijk zal smaken!

Wat gaan we doen?
We gaan aan het werk op een terreintje vlak naast het ‘Lauwersnest’ . Hier bloeien in het voorjaar en de zomer de prachtigste zeldzame orchideeën en nog veel meer zeldzame planten. Maar overhangende takken en het groeien van boompjes in het gebied vormen een bedreiging voor deze planten. Alles groeit zo dicht. Met elkaar gaan we de natuur een handje helpen door het verwijderen van overhangende takken en groeiende boompjes.

Wist je dat er in het Lauwersmeergebied wel 15 verschillende soorten orchideeën groeien, waarvan de meeste ook nog beschermd en zeldzaam zijn?
Daar zijn we trots op, dus dat willen we zo houden!

Dus kom ook helpen tijdens deze werkdag in de natuur!

Wanneer: Woensdag 20 februari. Inloop 8.30. Activiteit 9.00 – 13.00 uur.

Waar: Activiteitencentrum Lauwersnest, Rug 1, Lauwersoog.

Voor wie: Jeugd tussen de 8 en 16 jaar.

Aanmelden:   Sandra Jacobs.   sandracpilot@gmail.com   06 40016249

Aanmelden graag ovv naam, adres, leeftijden en telefoonnummer.

Organisatie:   Staatsbosbeheer ism SaJaZon.