Bé Wever Publieksbokaal uitgereikt aan Gert Sennema & Westkantstad

Zaterdag 23 februari 2019 werd de Bé Wever Publieksbokaal uitgereikt aan Gert Sennema & Westkantstad.

De band was genomineerd voor het beste Groningstalige nummer van 2018 waarbij de vakjuryprijs G.J. Bosklopper bokaal naar Nulvieftug ging en de publieksprijs naar Gert en zijn mannen van Westkantstad. Met deze prijs is € 250,00 gemoeid en zoals Gert zingt in het genomineerde nummer ‘Kom’ : “Kom, loat’n we de stad ien goan, want de cent’n brand’n me ien de buus” is een mooie opsteker en gelegenheid voor de band en zal er eerdaags vast wel even op geproost worden, mede omdat een groot deel van de band weer een streepje achter hun leeftijd zetten.

Eindelijk wordt het Westerkwartiers beloond met erkenning en citeerde Gert tijdens de uitreiking zijn vader die altijd zei:

“t is gien verdainste, moar genoade.