Filmpje Grijpskerk op Youtube

In het laatste deel van 2018 stond onze omgeving in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. ‘Onze’ gemeente Zuidhorn ging over naar de gemeente Westerkwartier. Dat zou schaalvergroting en afstand kunnen betekenen. Om politici bewust te maken van het dorp Grijpskerk, de kansen die het dorp biedt en de uitdagingen die het ook heeft, werd een filmpje gemaakt. Dat filmpje werd getoond tijdens een verkiezingsavond in het bakkerscafé en gedeeld op Facebook.

Het getoonde filmpje werd op Facebook veel bekeken en gedeeld. Reacties uit de directe omgeving, maar ook van ver buiten de landsgrenzen. Zowel uit Australië en de Verenigde Staten kwamen reacties dat met weemoed werd gedacht aan de mooie tijd die men had gehad in ons dorp. Omdat het filmpje nog niet gedeeld was via YouTube, werd dat nodig tijd. En daarom staat vanaf vandaag dát filmpje ook op ’s werelds grootste videoplatform.

Het is de bedoeling dat de komende maanden en jaren vaker soortgelijke filmpjes worden gemaakt. Het moet een beeld geven van de ontwikkeling van ons dorp. Om huidige bewoners te laten zien wat we hebben. Om toekomstige bewoners te laten zien wat Grijpskerk te bieden heeft en om mensen met goede herinneringen aan ons dorp die herinneringen te laten herbeleven.