Are Meijer komt met verhalenbundel “Sloten tied”

Een sprekende glasbak, een visser die vals speelt, een onmogelijke slagzin, deelnemers aan de Fietsvierdaagse die de weg kwijtraken, en de man die op weg naar zijn vakantieadres 200 km terugrijdt omdat het koffiezetapparaat nog aanstaat…

Op donderdag 21 maart, aanvang 19.30 uur, is in het Bakkerscafé in Grijpskerk (Kerkplein 5) de presentatie van de Westerkwartierder verhalenbundel Sloten tied, geschreven door Are Meijer.

De glasbak, de visser, de slagzin… het zijn slechts enkele ingrediënten uit de liefst 18 humoristische, soms kolderieke verhalen die deze bundel telt. Bijzondere factor is dat ze alle zijn gebaseerd op een werkelijke gebeurtenis. De hoofdrollen worden dan ook gespeeld door bekende dorpsgenoten van vroeger en nu. Daarbij heeft de auteur uiteraard de werkelijkheid vervormd, geromantiseerd en naar eigen inzicht een twist gegeven, om tot een afgerond en goed leesbaar eindresultaat te komen.

Het programma omvat de overhandiging van het officiële 1e exemplaar (aan wie is nog even een verrassing), een interview met de schrijver door Klaas Kuperus, en een live-voordracht van een van de verhalen uit de bundel (Duufkes) door Geert Zijlstra van vertelcollectief Kom op Verhoal.
Daarna is er gelegenheid de bundel aan te schaffen en eventueel te laten signeren door de auteur.
Het boekje verschijnt bij uitgeverij Vliedorp, Houwerzijl, ISBN 978-94-6048-066-9, prijs: € 7,50