NAM SLUIT LOCATIE GRIJPSKERK

NAM SLUIT LOCATIE GRIJPSKERK

NAM sluit locatie Grijpskerk.

zie onderstaande link:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/205911/NAM-sluit-gasopslag-Grijpskerk

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/205922/Westerkwartier-over-sluiting-gasopslag-Dit-moet-eerst-even-bezinken

https://www.dvhn.nl/economie/NAM-denkt-aan-sluiting-gasopslag-Grijpskerk-24255752.html

https://www.dvhn.nl/groningen/Overweging-om-gasopslag-in-Grijpskerk-te-sluiten-verrast-Dorpsbelangen-24256111.html

https://www.rtvnoord.nl/tv/programma/10010/Noord-Vandaag/aflevering/22396

 

Reactie Dorpsbelangen:

Als dorpsbelangen Grijpskerk zijn we niet op de hoogte gebracht over de toekomstige ontwikkelingen van de ondergrondse gasopslag. Voor ons is het nu te vroeg om een mening te hebben over deze gasopslag. Zoals iedereen weet is het onderwerp gas eentje die vaak de nieuwsitems beheerst. Waar het ons als dorpsbelangen om gaat is het welzijn van mensen die in Grijpskerk wonen en werken. Mensen moeten zich goed voelen bij alles wat een raakvlak heeft met ons dorp. Daar staan wij voor. Er zijn mensen die een positief gevoel hebben bij de gasopslag en er zijn mensen die er een minder goed gevoel bij hebben.

Rondom de locatie is een prachtig park aangelegd waar veel mensen recreëren. Ook zijn er mensen in onze omgeving die direct of indirect hun boterham verdienen met die opslag. Denk bijvoorbeeld aan ondernemers in het dorp. Wij kunnen niks inhoudelijk zeggen over een te nemen besluit van een andere partij. Maar we roepen wel op dit in goed overleg te doen en oog te hebben voor een ieder die betrokken is bij de locatie. Niet alleen ons dorp, maar ook de andere omliggende dorpen. Denk daarbij ook aan Kommerzijl en Niezijl.

Wat wij hopen is dat er op een goede manier om wordt gegaan met de locatie en dat de betrokkenen op een juiste manier worden geïnformeerd over de voortgang. Daar heeft iedereen recht op. Daarbij wel de oproep om ons als serieuze gesprekspartner te zien over dat wat de toekomst brengt.

Inmiddels is er vanuit dorpsbelangen contact geweest met zowel het gemeentebestuur als met de NAM. Aan beiden is meegegeven dat dorpsbelangen open staat voor het gesprek en inwoners van het dorp geïnformeerd willen zijn over toekomstige ontwikkelingen. Daar hebben de inwoners van Grijpskerk recht op.

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk