Met plezier op de kop

Met plezier op de kop

Een dagje met plezier op de kop nadat je leven op de kop heeft gestaan. Dit is het resultaat van de oproep van het CDA Westerkwartier toen zij specifiek aandacht vroegen voor respijtzorg.

Nadat het CDA Westerkwartier in november 2018 een oproep op facebook had gedaan voor een dagje respijtzorg kwam er een reactie waarin gevraagd werd een meisje  van 12 jaar een mooie dag te bezorgen. Zij heeft geruime tijd voor haar zieke ouders gezorgd. De jonge mantelzorger mocht zelf kiezen waar zij heen wilde gaan. Samen met een vriendje naar een pretpark leek haar geweldig. Hier werd door het CDA Westerkwartier graag gehoor aan gegeven. Zaterdag 2 maart ging het gezelschap aldus op pad richting de Efteling. In de Efteling was het heerlijk. De zon scheen en de wachttijden waren nog nooit zo kort geweest (waarschijnlijk dankzij het carnavalsweekend in Brabant). De achtbaan de python, waar je tot drie keer toe over de kop gaat, en de droomvlucht waren de highligthts van de dag.

Een dagje plezier is wat deze mantelzorger zo goed kon gebruiken. Maar liefst 3,5 miljoen mensen zijn mantelzorgers in Nederland, waaronder zelfs een groot aantal kinderen. Deze mantelzorgers staan vaak dagelijks, gevraagd en ongevraagd, klaar om te zorgen en zij verdienen een goede ondersteuning.

Tijdens de nationale week van Zorg en Welzijn heeft de fractie deelgenomen aan het handwerkcafé en het stoere mannencafé georganiseerd in het Hooge Heem in Grootegast.

De mantelzorgers zijn van onschatbare waarde in ons land. Het CDA Westerkwartier zal zich blijven inzetten voor deze groep mensen.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk