Wethouder Westra ontvangt eerste exemplaar: “Sloten tied”

Kwinkslagen, lachsalvo’s en plakken heerlijke cake, die gingen rap over tafel bij de presentatie van Sloten tied, een bundel met 18 verhalen van Are Meijer, op donderdag 21 maart in het Bakkerscafé. Wethouder Westra van Kunst en Cultuur nam het eerste exemplaar in ontvangst en reageerde dat dergelijke boeken bijdragen aan de identiteit van de Westerkwartierders, en ook dat hij openstond voor nieuwe suggesties op het gebied van kunstbeleid. Na een interview met de auteur konden de bezoekers genieten van een live-voordracht van een van de verhalen en van muziek in de streektaal. Ten slotte werd er nieuwsgierig in de boekjes gebladerd en klonken de eerste kreten van herkenning al op. Precies zoals de schrijver had verwacht.

Er is ook een radio interview met Are Meijer op RTV Noord:

luisteren vanaf 42min.