Joost Schoenmaker wint FIFA PS4 toernooi

Vrijdagavond 5 april 2019 stonden er 57 leden van de VV Grijpskerk klaar in de voetbalkantine om deel te nemen aan het 3e FIFA toernooi op de Playstation.

Onder de 57, waren ook oud winnaars Jelle Schoenmaker en Rick Doesburg aanwezig.
Na de poule indeling ging iets voor 17:30 uur het toernooi van start.

Klamme handen, spanning op gezichten en zeuren op de virtuele scheids was ook dit jaar niet anders dan voorgaande jaren.

Na de poulefase mochten 32 deelnemers door naar de knockout en 10 minuten later waren er nog 16 over. Van deze 16 spelers maar liefst 3 Hazenbergjes (Joost, Hugo en Tijs)

In de halve finale waren Jelle en Rick aan elkaar gekoppeld. Dit leek een makkelijke overwinning te worden voor Rick. Hij stond met nog weinig minuten op de klok voor met 3-0. Een finaleplaats was in zicht. Het werd na 90 minuten spelen heel knap nog 3-3!
Penalty’s mochten uitwijzen wie in de finale mocht spelen tegen Joost Schoenmaker die in zijn halve finale wist te winnen van Joost Hazenberg met 2-0.
Het was Jelle die zijn elfmeters beter inschoot en stond in de finale tegenover zijn broer Joost.
De strijd om de 3e en 4e plaats werd gewonnen door Joost Hazenberg. Hij won van de FIFA kampioen 2018, Rick Doesburg.

De finale, die op groot scherm te zien was, werd gewonnen door Joost Schoenmaker. Hij tikte zijn jongere broer Jelle met 1-0 van de mat.
Een grote wisselbeker en een Playstation game mocht hij mee naar huis nemen.
Maar nóg belangrijker is dat hij zich een jaar lang de beste FIFA speler mag noemen uit Grijpskerk.