Nieuwsbrief 4 MFC

Nieuwsbrief 4 MFC

Nieuwsbrief 4
Hierbij nieuwsbrief 4. Deze nieuwsbrief is in een heel ander jasje gestoken dan de vorige nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrief is namelijk gemaakt in een systeem voor nieuwsbrieven. Dit systeem werkt professioneler, beter leesbaar op de mobiele telefoon en sluit beter aan bij de website, waarover we onderaan een stukje schrijven. Ook voor ons als team communicatie is het even wennen hoe het werkt en hoe alles eruit komt te zien, maar wij zijn er zeer tevreden mee. Wij wensen jullie veel leesplezier!
 

Aanbesteding bouw     
In de vorige nieuwsbrief is aangegeven dat de aanbesteding naar de aannemers in december zou plaats vinden. Bij nader inzien was het proces nog niet zover. Door ontwikkelingen en gesprekken met ondernemers heeft het langer geduurd, om de aanbesteding definitief te maken. De zorgvuldigheid waar dit mee moest worden gedaan heeft wat meer tijd gekost. Maar het proces is nu in volle gang.
De geselecteerde aannemers komen in week 16 naar De Nieuwe Wierde voor een oriënterende bezoek, zodat zij zich een beeld kunnen vormen over hoe en waarvoor zij inschrijven. Tot eind mei hebben zij dan tijd om de inschrijving in te dienen. De verwachting is dat de aannemer na de bouwvak kan beginnen met zijn voorbereidende werkzaamheden. Wij houden u via de nieuwsbrief en de regionale kranten op de hoogte van de vorderingen.

 

VOF: Het Dorpsplein

De coöperatieve vereniging NNCZ en de Stichting MFC Grijpskerk zijn een samenwerkingsverband aangegaan om de keuken en de horeca activiteiten te exploiteren. Deze samenwerking is ondergebracht in een vennootschap onder firma en draagt de zelfde naam die gegeven wordt aan de huidige eetzaal met keuken, namelijk “Het Dorpsplein”. De ruimte er naar toe, waar de bibliotheek in wordt ondergebracht krijgt de naam “De Dorpsstraat”.

Het Dorpsplein is een ontmoetingsplek van het dorp waar tijdens openingstijden een hapje en een drankje genuttigd kunnen worden. Naast de beroepskracht in de keuken zullen ook vrijwilligers een belangrijke taak krijgen als gastheer, gastvrouw, keuken ondersteunen, bardienst enz.
Veranderingen per 1 april in Het Dorpsplein
 Consumpties
De huidige gebruikers van De Nieuwe Wierde zijn er voor een groot deel al aan gewend dat er voor alle consumpties betaald moet worden. Er zijn echter ook gebruikers die het niet gewend zijn dat er voor koffie en thee per 1 april betaald moet worden. Wij zijn ons ervan bewust dat deze verandering onrust geeft. Hierover zijn we met de meeste van de huidige gebruikers van Het Dorpsplein al in gesprek geweest. Deze verandering is nodig om tot een gezonde exploitatie te komen en dat is uiteraard nodig om De Nieuwe Wierde ook in de toekomst open te kunnen houden De huidige bewoners van De Nieuw Wierde hoeven niet voor de koffie, thee en koek te betalen. Dat zit namelijk in hun basispakket.
Vrijwilligers
Gelukkig hebben wij al vrijwilligers gevonden die de rol van gastheer, gastvrouw willen vervullen. De huidige vrijwilligers die koffie schenken, mee helpen in het restaurant of bij activiteiten aanwezig zijn vervullen deels al een gastheer of gastvrouw rol. Aan deze vrijwilligers willen wij ook graag de vraag stellen wie ook in de toekomst voor deze rol in aanmerking wil komen. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Hilly Holtrop 06 42 43 86 89 Voor alle vrijwilligers die gastheer of gastvrouw worden organiseren wij een workshop.
Betalingen
Gastheren, gastvrouwen die deze rol op zich nemen gaan ook de betalingen van de consumpties aannemen. Zij krijgen uitgebreide informatie over het kassasysteem.

  • Consumpties worden direct afgerekend.
  • Voorkeur van betalen is pinnen.
Rabobank Clubactie 2019
Het MFC heeft dit jaar meegedaan aan de Rabobank clubactie. We blijven ons inzetten om zoveel mogelijk financiële middelen te krijgen zodat we veel goede en leuke dingen kunnen neerzetten voor het MFC. Daarom hebben wij hier ook aan meegedaan. We hebben aangegeven dat wij het geld met name willen gebruiken voor het aanschaffen van multifunctioneel meubilair voor het MFC Grijpskerk. Hoeveel geld we hebben opgehaald? Een mooi bedrag van € 585,- met 98 stemmen. De Rabobank meldde dat hun leden massaal gereageerd hebben. Volgende keer zullen wij hier meer aandacht aan gaan geven zodat wij nog meer stemmers krijgen!
Zaalruimte huren in De Nieuwe Wierde?
Langzamerhand weten steeds meer huurders de weg naar De Nieuwe Wierde te vinden. Logisch want De Nieuwe Wierde beschikt over een gevarieerd aanbod aan zaalruimte en een ruim assortiment aan dranken en hapjes.
Gasten van buitenaf zijn ook van harte welkom om te eten in het restaurant dagelijks tussen 12.00 – 13.30 uur.

Het hart van De Nieuwe Wierde, “Het Dorpsplein” is incidenteel voor een middag of avond te huren voor grote groepen en daarnaast zijn er een aantal ruimtes, geschikt voor 12 tot 38 personen die zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds te huren zijn.
Welke zalen kunnen wij u bieden en wat zijn onze huurprijzen?
Het Dorpsplein – tot 100 personen – € 65,-
De Kernterp  – 12 – 16 personen – € 15,-
De Priel          – 12 – 16 personen – € 15,-
De Slenk         – 16 – 22 personen – € 25,-
De Priel en de Slenk zijn gescheiden door een vouwwand en ook samen te huren voor € 35,- en alle prijzen zijn per dagdeel.
Het biljart is overdag vrij toegankelijk voor iedereen. Wil je in een besloten groep(je) biljarten dan kan je dit reserveren voor  € 10,-. Dit kan ook voor de avonduren.
Wilt u meer weten over onze mogelijkheden of een ruimte reserveren dan kunt u tijdens kantooruren bellen met De Nieuwe Wierde, telefoonnummer 0594-212531.

Zaterdagmiddag wordt snackmiddag in Het Dorpsplein
Het Dorpsplein is het “hart” van het MFC in De Nieuwe Wierde. Maar Het Dorpsplein moet nog duidelijker ook het “hart” van het dorp Grijpskerk worden, de ontmoetingsplek voor alle bewoners van ons dorp.
Daarom starten we zaterdag 11 mei met een wekelijkse snackmiddag in Het Dorpsplein. Tussen 16:00 en 19:00 kan iedereen Het Dorpsplein binnen lopen voor een hapje en een drankje. Een glaasje fris, een biertje of een wijntje, maar ook een hartige hap. Of je een patatje wil, een frikandel-speciaal of een gezonde snack, Het Dorpsplein biedt een ruim assortiment aan snacks voor een heel redelijke prijs en iedere zaterdag zorgt de kok voor een speciale aanbieding variërend van poffertjes en pannenkoeken tot een eierbal.

We hopen op deze manier te bereiken dat nog meer mensen de weg weten te vinden naar Het Dorpsplein zodat het “hart” van het MFC ook echt het “hart” van het dorp wordt waar iedere zaterdag heel veel Grijpskerkers een paar gezellige uurtjes door gaan brengen.

Wandeltochten

De Nieuwe Wierde is een stempelpost voor 2 grote wandel- en fietstochten die door Grijpskerk lopen. Het is de zuid route van het Pronkjewailpad en de route van Parels van het Westerkwartier. Dit zijn twee lange routes die individueel of in kleine groepjes gelopen of gefietst kunnen worden. Wanneer de wandelaars door Grijpskerk komen, kunnen zij een stempel halen in De Nieuwe Wierde. Zij kunnen daar dan ook terecht voor een hapje en een drankje of aansluiten voor de daghap in Het Dorpsplein. Een stempel kan men halen van april t/m oktober. Dit kan alleen op de donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 9:00 – 17:00 uur. De voorlopers van het Pronkjewailpad zijn inmiddels al in De Nieuwe Wierde geweest, waar zij gastvrij zijn ontvangen. Want gastvrij willen wij zijn voor alle bezoekers die De Nieuwe Wierde binnenkomen.

Logo MFC
Bovenaan deze nieuwsbrief hebben jullie het al kunnen zien. Het logo van MFC Grijpskerk. Hier is veel over gebrainstormd en vele varianten hebben de revue gepasseerd. Wij zijn hier zeer content mee. Wij vinden dat het aangeeft waar het MFC voor staat. Het hart van Grijpskerk en omliggende dorpen. Voor en door de mensen. Van alle lagen van de bevolking. Iedereen is welkom. Immers het MFC is voor jullie.
Op dit moment wordt er verder nog hard gewerkt aan de website. De ideeën voor de site zijn goed. Alleen het achterliggende verhaal is vrij complex. In dit bouwen zit nu de meeste tijd. Ook komen hier weer vragen uit naar voren waarvoor we telkens goed moeten nadenken wat en hoe we dingen precies willen hebben.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk