Showkorps D.I.N.D.U.A” opent 50 jaar Jubileum Zwembad De Griffioen

Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”: u heeft de naam wellicht als eens een keer gehoord. Misschien heeft u de vrachtwagen van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” al wel eens zien rijden. Of misschien heeft u ons al keer zien optreden. Hoe dan ook, u vraagt zich wellicht af wie wij zijn, daarom stellen wij ons graag aan u voor.

Zoals de naam al doet vermoeden zijn wij een showkorps uit Oldekerk. Wij zijn een graag geziene gast op taptoes, intochten van Sinterklaas en Koningsdag, wandelvierdaagsen, bloemencorso’s en andere optochten. Naast deze optredens nemen wij regelmatig deel aan nationale- en internationale concoursen, waaronder het Wereld Muziek Concours (WMC). Wij hebben hieraan deelgenomen in 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017. Tijdens de laatste editie in 2017 eindigden wij als 8ste in de Show-First Division. Wij waren hierdoor de tweede beste malletband van de wereld.

Onze bezetting bestaat uit slagwerkinstrumenten, zoals snaredrum, bassdrum, tenor, cymbals, xylofoon, marimba en bells. In de show maken wij ook gebruik gemaakt van een frontensemble (o.a. concertmarimba, vibrafoon en timpani). Onze muziek wordt ondersteund door de colorguard, die een belangrijk onderdeel zijn van het visuele gedeelte (met behulp van o.a. vlaggen en rifles).

Onze huidige groep is een hele gezellige groep, met een gevarieerde leeftijd. Samen beleven wij veel plezier aan deze prachtige hobby en wij kijken dan ook uit naar het optreden in Grijpskerk. Tot dinsdag 14 mei!

Bent u na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden en wilt u ons nog beter leren kennen? Volg ons dan op onze social media-kanalen of breng een bezoekje aan onze website: www.showkorpsdindua.nl. Hier vindt u foto’s, verslagen, nieuws, contactgegevens voor boekingen en informatie over een eventueel lidmaatschap. Jong en oud: iedereen is bij ons welkom.