Programma 50 jaar jubileum zwembad ‘De Griffioen’

Feestdag 1 dinsdag 14 mei 2019

Showkorps D.I.N.D.U.A uit Oldekerk opent de 5 dagen feestactiviteiten van Zwembad De Griffioen

Om 18. 15 uur is de start vanaf de molen “De Kievit”.

Kinderen die nu les hebben voor diploma zwemmen, mogen de nieuwe vlag van het zwembad dragen en zullen voor de muziek op door het dorp lopen. Start van de muzikale optocht is om 18.30 uur.

De route door het dorp

De route gaat vanaf de Molen richting Snip. Vervolgens lopen ze de Fazant op naar De Singel, langs de Senioren flat. Dan een klein stukje via de Van Asschendorplaan en daarna Murlincklaan. Via de Clantlaan en langs De Nieuwe Wierde, de route gaat verder via Burmanniastraat naar het zwembad.

Vlag hijsen door Mevr. Rosema

Om 19.00 uur is de officiële opening van de feestactiviteiten van het zwembad.

Het vlag hijsen gebeurd door Mevr. Rosema. Zij heeft elk jaar van het bestaan van het zwembad een abonnement gehad en zwemt nog steeds regelmatig in het zwembad.

Na het vlag hijsen speelt D.I.N.D.U.A nog enkele muziekstukken.

Nog één keer les van Anna Kammenga

Om 19.15 uur begint een selectief groepje met zwemles van oud -badmeester Anne Kammenga. Er wordt gelet dat ze na al die jaren nog steeds de juiste zwemslag hebben. Grote angst is wellicht voor de deelnemers is die gevreesde haak aanwezig?

Feestdag 2 Woensdag 15 mei 2019

Oude tijden herleven op het zwembad De Griffioen, om 13.30 uur kunnen kinderen langskomen om te spelen met Oudhollandse spelletjes. Op het grasveld van het zwembad staan de oude spelletjes voor de kinderen klaar, incl. grabbeljurk, gratis ranja en een zakje snoep.

Wie duikt het mooiste van de duikplank?

Een goede duik van de duikplank, daar maak je indruk mee, maar wie in Grijpskerk e.o. kan dat het beste? Voor de jeugd van 12 t/m 18 jaar begint om 15.30 uur de kwalificatie.

Inschrijflijsten liggen op de balie bij het zwembad.

Iedere sprong zal worden beoordeeld door de jury.

De Finale

Om 19.00 uur is de finale van “Beste duik van Grijpskerk e.o.”

Andere jury leden zullen objectief gaan beoordelen wie deze wedstrijd gaat winnen?

Feestdag 3 donderdag 16 mei 2019

Kinderbingo

Om 14.45 uur begint in zwembad De Griffioen een kinderbingo voor basisschoolleerlingen

Er zijn leuke prijzen te winnen, er is gratis ranja en zakje chips

Aan de kassa kun je bingokaartjes kopen voor 3 euro per boekje!

Feestdag 4 Vrijdag 17 mei 2019

Wie zwemt er snel?

Wie zwemt het snelst van Grijpskerk e.o.? En open wedstrijd in verschillende leeftijdcategorie.

Wat heb je er voor nodig? Minimaal zwemdiploma A. Om 15.00 uur beginnen de kwalificaties. Inschrijfformulieren liggen bij de kassa van het zwembad. Doe mee en wie wil nu niet de snelste zwemmer van Grijpskerk e.o. worden?

De finale

De finale begint om 19.30 uur. Daarna weten we wie de snelste zwemt van Grijpskerk e.o.

Zwemquiz door de gebroeders Kuperus

Om 20.30 uur is er een zwemquiz.

Weet u alles van ons zwembad in Grijpskerk?

Kom dan naar de zwemquiz.

Je kan meedoen met een team, maximaal 6 personen.

Aan de kassa is een inschrijflijst.

Deelname is 5 euro per team.

Feestdag 5 Zaterdag 18 mei 2019

Receptie

Om 17.00 uur is er een receptie voor genodigden.

Het bestuur van Zwembad De Griffioen heeft voor zover ze konden mensen speciaal hiervoor uitgenodigd. Sponsoren, donateurs, oud bad personeel en vrijwilligers. Het is haast onmogelijk om alle adressen te verzamelen. Bent  u door de jaren heen werkzaam geweest en geen uitnodiging ontvangen, laat het ons dan weten. info@zwembadgrijpskerk.nl

Slotavond met de band “Broodnuchter”

Rond 20.00 uur beginnen we de slotavond met de band “Broodnuchter”

Alle muzikanten van de band “Broodnuchter” uit Grijpskerk hebben het zwemmen geleerd van oud badmeester Anna Kammenga. Waar ze hun muzikale talenten vandaan hebben gehaald is niet geheel bekend. Maar muzikaal zijn de heren zeer zeker en hebben hun sporen in de muziek verdiend.

De band “Broodnuchter” bestaat uit:

Martin Spijkerman (zang)

Henri Zijlstra (toetsen)

Erik Zijlstra (bas)

Reinder Ganzevoort (drums)

Wietze Kuperus (gitaar)

Geboren en getogen in Grijpskerk vieren we met u en wij allemaal het jubileum jaar van Zwembad De Griffioen.

Iedereen is van harte welkom en entree is gratis.