Het gebeurde eens in het… Grijpskerk

De eerste feestdag van de Feestweek Grijpskerk was direct eentje die gelijk een historische titel verdient: “Het gebeurde eens in… Grijpskerk”. Een gejatte filmtitel van wellicht de mooiste filmmuziek. Een avond vol filmmuziek. CMV Excelsior spelend op het water.

Overdag was er regen. Een enorme opgave voor al die vrijwilligers om alles klaar te zetten. Steeds kijkend op Buienrader. “Wordt het droog of valt alles in het water?” Het belooft toch droog te worden en dat werd het ook. Vanaf 21.00 uur kwamen de mensen uit Grijpskerk e.o. naar De Poel. Geduldige wachten op een historisch moment. “Wat een opening van een Feestweek”.

Honderden mensen zaten er helemaal klaar voor. Poeldiep was sfeervol ingericht, honderden waxinelichtjes (wat een werk) witte ballonnen in het water. Gewoon een prachtig decor voor iets nieuws in Grijpskerk.

CMV Excelsior (met nieuwe dirigent Andries Kramer) begon de avond met filmmuziek van Indiana Jones. Grote film klassiekers werden gespeeld. Achter het podium hadden ze een groot scherm geplaatst, waar de films op werden vertoond. Je beleefde als het ware een avondje Netflix, maar dan kijk je geen 1 film, maar alle grote films uit de geschiedenis tegelijk.

Filmmuziek als Once Upon A Time In The West, Star Wars, Out Of Africa, Forrest Gump, Pearl Harbor en James Bond ze kwamen allemaal voorbij.

Na de pauze kwam er een gitaar bij, waardoor Rock muziek nog even de aandacht kreeg en verscheen Zorro op het podium. Uiteraard werd de muziek van deze film ten gehore gebracht. CMV Excelsior sloot af samen met enkele leden van popkoor Hadewijn. Het concert werd daarmee swingend afgesloten met filmmuziek van Sister Act.

Het publiek genoot van een sfeervolle filmavond. En ach…Muziek van Robin Hood en dan vervolgens de verkeerde film versie tonen het deed niet af aan de geweldige muziek van CMV Excelsior, gelukkig kwam Jaws niet voorbij om de sfeervolle ballonnen kapot te eten.

En mocht u denken….”het was wel beetje koud”. Dit kwam niet door het weer. De muziek van CMV Excelsior daar kreeg je gewoon prettige koude rillingen van…en dat gebeurde eens in het…Grijpskerk.