Dorpscoöperatie Grijpskerk organiseert AED training

Op maandagavond  8 juli as organiseert de dorpscoöperatie  Grijpskerk Verbonden een AED training.

Iedere dag krijgen driehonderd mensen in Nederland een hartstilstand. Hoe sneller wordt gestart met reanimatie, hoe groter de kans dat die persoon het overleeft. De harde realiteit is helaas dat slechts 12% van hen overleeft: omdat er toevallig mensen in de buurt waren die hulp konden bieden.

Op die momenten dat het nodig is wil je ook kunnen handelen.  De paniek is vaak groot als het zich voordoet; veel mensen hebben dat wel eens meegemaakt.

Ondanks dat er in het dorp Grijpskerk op veel plekken een AED hangt is , bij een grote groep mensen het gebruik van een AED ( hartstarter)totaal onbekend.

De dorpscoöperatie heeft daarom het initiatief genomen een training te organiseren. Er zijn nog enkele plekken vrij. Mocht het zo zijn dat het aanbod te groot is, dan zal worden geprobeerd in het najaar nog een keer een training te organiseren.

De training vindt plaats in de Nieuwe Wierde

Voor meer informatie en aanmelding  https://grijpskerkverbonden.nl/wp-content/uploads/De-Grijpskerker-2019-3_Online.pdf