Burgervader Wiersma naar Appingedam

Koos Wiersma, huidig waarnemend burgemeester van onze gemeente én (voormalig) Grijpskerker vertrekt naar Appingedam. Vanaf 1 oktober aanstaande wordt hij daar waarnemend burgemeester. Tot die tijd blijft Wiersma diezelfde rol vervullen in de gemeente Westerkwartier.

Wiersma is een bekende verschijning in Grijpskerk. Voordat hij als wethouder naar de toenmalige gemeente Zuidhorn vertrok, was hij werkzaam in de agrarische sector in Grijpskerk. Met zijn benoeming als burgemeester in de gemeente De Marne, liet hij Grijpskerk als woonplaats achter zich om zich te vestigen op het Hogeland. Onlangs liet hij weten daar met zeer veel plezier te wonen. Al blijft Grijpskerk ‘thuiskomen’,  zo liet hij onder meer weten in een gesprek met dorpsbelangen in het voormalige gemeentehuis eerder dit jaar.

De waarnemend burgervader van het Westerkwartier vertrekt per 1 oktober naar Appingedam. Daar zal hij aanblijven tot 1 januari 2021. Dat is de datum waarop de gemeente Appingedam opgaat in de herindelingsgemeente Eemsdelta. Het is bij de redactie van Ingrijpskerk.nl niet bekend wanneer de nieuwe burgemeester van het Westerkwartier wordt benoemd.