Opening Peuterschool ‘De Ukkepuk’

Op woensdag 28 augustus jl. hebben de peuters samen met wethouder Elly Pastoor peuterschool ‘de Ukkepuk’ in Grijpskerk geopend.
Voorheen zat Vrolijk met de peuterspeelzaal het Peuterplein in Kerkplein 6 te Grijpskerk, maar die vestiging kon niet langer gebruikt worden zodat er uitgeweken diende te worden naar een ander gebouw.
Zowel basisschool de Borgstee als basisschool de Triangel staan open voor samenwerkingen. Peuterschool de Ukkepuk is nu gevestigd in het gebouw van de Borgstee en de buitenschoolse opvang van Vrolijk was eerder al gevestigd in de Triangel.

Wethouder Pastoor geeft aan:
“De Ukkepuk heeft een centrumfunctie voor kinderen uit Grijpskerk en omgeving.
Je leert hier spelen met andere kinderen, zodat er vaardigheden worden ontwikkeld die heel belangrijk zijn. De gemeente betaalt, als de ouders of verzorgers het zelf eventueel niet kunnen bekostigen, (mee aan) de kosten van de peuterschool.
Voor alle peuters is het daardoor mogelijk om deel te nemen aan de peuterschool om zich zo goed voor te kunnen bereiden op de basisschool.”

De peuters, leidsters en organisatie van Vrolijk kijken terug op een mooie, zonnige opening en hebben zin om veel te spelen en te leren op deze nieuwe plek.