Zaterdag 14 september 2019 – Open Monumentendag (OMD)

Op OMD staan wij op de begane grond van de molen “De Kievit” met de verkoop van alle boekjes over de middenstand van Grijpskerk in de vorige eeuw, althans voor zo lang de voorraad strekt. Ook is dan deel 7 over de banken en notarissen verkrijgbaar. De prijs van dit 96 pagina’s tellende ingebonden deeltje is €10.

Ons staan de komende tijd interessante ontwikkelingen te wachten. Zo maakt ons historisch  archief deel uit van het project “De Dorpstraat” Grijpskerk, dat gaat over de invulling van de entree van het gebouw “De Nieuwe Wierde” en fungeert als ontmoetingspunt van bezoekers. Daarbij gaan de bibliotheek en Kluften en Waarden samenwerken. Het archief wordt zodoende veel meer toegankelijk voor jong en oud die geïnteresseerd is in(of gaat worden ) de geschiedenis van Grijpskerk.

Ons archief wordt dan ondergebracht in een geheel andere setting, waarbij enige extra verbouwingen en opslagmaterialen noodzakelijk zijn. Dat is uiteraard niet gratis. Daarom zijn wij nu bezig met het benaderen van fondsen voor het verkrijgen van een bijdrage, geen eenvoudige opgave.

Mocht de fondsenwerving onvoldoende opleveren, dan overwegen wij om dit najaar een sponsor actie te organiseren.