Thema vervoer op OBS de Triangel

Deze week zijn de kinderen van de Triangel gestart met thema vervoer. Met een hilarische opening werd het thema aan de kinderen geïntroduceerd.

De Limburgse Marit was met allerlei ouderwetse vervoersmiddelen naar Grijpskerk gekomen om iets te vertellen over vervoersmiddelen die vroeger werden gebruikt. Zo kwamen onder andere de trekschuit en de paardentram voorbij. Naast dit stukje geschiedenis hebben we, met alle kinderen van de school, ook nog muziek gemaakt aan de hand van deze voertuigen. Bij de afsluiting van het project, donderdag 17 oktober, is het de bedoeling dat de kinderen met moderne voertuigen op de proppen komen waar Marit super snel mee terug kan naar haar geliefde Maastricht. Hopen dat het lukt!

Aangezien het thema vervoer naadloos aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek (Reis je mee?), besteden we tijdens deze vier weken ook veel aandacht aan (voor)lezen en boeken. Op donderdag 3 oktober gaat een aantal kinderen van groep 7/8 zijn kunsten vertonen tijdens de voorleeswedstrijd. Het belooft een spannende strijd te worden. Daarnaast is er op dinsdag 8 oktober, vanaf 14.00 uur een gezellige boekenmarkt in de school, waar kinderen boeken kunnen kopen en verkopen. Ouders zijn natuurlijk ook welkom!

Naast deze gezamenlijk activiteiten gaan de kinderen in de klassen ook volop aan de gang met het thema vervoer.