Culturele Raad Grijpskerk e.o. strikt Bert Hadders en Joost Dijkema

Culturele Raad Grijpskerk e.o. strikt Bert Hadders en Joost Dijkema

voor een ‘piepvol smoakele liedjes en verhoalen’

Op zaterdagavond 19 oktober 2019 organiseert de Culturele Raad van Grijpskerk e.o. de eerste voorstelling van een reeks van drietal culturele voorstellingen in het seizoen 2019-2020. Dit seizoen zal Bert Hadders, begeleid door gitaarvirtuoos Joost Dijkema, de eerste voorstelling verzorgen met zijn programma ‘Kokeleko.’

De wereldberoemde streektaalmuzikant Bert Hadders, oorspronkelijk  uit Tweede Exloërmond, winnaar van de K. ter Laanpries 2018, zingt in het Veenkoloniaals, wat zowel in Drenthe als in Groningen wordt gesproken.

Bert Hadders trad tot in 2015 op met zijn begeleidingsband ‘De Nozems’. Later speelde hij onder meer mee in de muziektheatervoorstelling ‘Roegzaand’ van ‘Iemandsland’ in Nieuw-Buinen. Momenteel is hij te zien in de voorstelling ‘De Grup’.
Daarnaast toert hij met gitarist Joost Dijkema rond met de muzikale voorstelling ‘Kokeleko’, vernoemd naar hun gelijknamige cd.

Met ‘Kokeleko’ nemen Dijkema en Hadders het publiek mee naar dat fictieve dorpje in de Veenkolonies, naar de eindeloos uitstrekkende weilanden onder de grauwe hemel en langs het kanaal waar het begin noch het eind nog lang niet in zicht is.

Kortom een avond met  een ‘piepvol aan liedjes met staarke verhoalen’.

Aanvang 20.00 uur Kerkplein Zes 9843 AJ Grijpskerk
Toegang : € 15,- aan de kassa
Voorverkoop: € 10,- Hoekstra ’s Drukkerij en Boekhandel, Herestraat 41 , 9843 AJ Grijpskerk of per e-mail: frik.abk@gmail.com

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend